Sütaş Süt Ürünleri Hasan Tulgar

Ürünleri:

Sütaş 1975 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinin Uluabat köyünde kuruldu. Kurulduğu tarihteki günlük kapasitesi 5 ton olan Sütaş, bugün Karacabey tesislerinde 1.200 ton, Aksaray tesislerinde 1.400 ton olmak üzere günlük toplam 2.600 ton işleme kapasitesine sahiptir.

1975 yılından beri sadece ve süt ürünlerine odaklı olarak faaliyet gösteren Sütaş, Türkiye, Makedonya ve Romanya’daki 4 tesisinde, yılda 750 milyon litre süt işlemekte ve tüketicilerine 70 çeşit ürün sunmaktadır. Türkiye’de her dört hanenin üçünde tercih edilen Sütaş, süt ve süt ürünleri sektörünün lider markasıdır. 4532 kişiye doğrudan istihdam sağlayan Sütaş’ın cirosu 2015 yılında 2,3 Milyar TL olarak gerçekleşmiştir ve İSO 500 listesinde 49. sıradadır.

Sütaş, Çiftlikten Sofralara iş modeli ile ineklerinin yediği çiftlikten sofralara ulaşan ürünlerine kadar, bütün süreci yönetmekte ve denetlemektedir. Ürünlerinin doğallığının ve kalitesinin güvencesi olan bu modelin gereği olarak Sütaş, üretim tesislerinin yanı sıra; eğitim merkezleri, uygulama çiftlikleri, damızlık yetiştirme çiftlikleri, yem fabrikaları, geri kazanım ve enerji tesislerinden oluşan bütünleşik bir yapı ile faaliyet göstermektedir. Bölgesel ihracat stratejisi çerçevesinde Sütaş, Ortadoğu başta olmak üzere Türki Cumhuriyetlere, Kuzey Afrika ve ABD’ye 8.3 milyon dolarlık ihracat yapmaktadır.

____________________

MİSYONUMUZ
Sütün iyiliğini ve bereketini yayma tutkusuyla, çiftlikten sofralara değer zincirini ve bize emanet edilen kaynakları en verimli şekilde yönetip geliştirerek, bireylerin yaşam kalitelerini artıran, sağlık ve mutluluk veren, doğal ve lezzetli süt ürünleri sunmak.

____________________

VİZYONUMUZ

Süt sektörünün en sevilen markası, en güvenilen kuruluşu ve lider şirketi olmak.

____________________

DEĞERLERİMİZ

Saygı: İnsana, topluma ve doğaya saygılıyız.

Sorumluluk: Her zaman hesap vermeye hazır, adil ve şeffaf davranır, sorumluklarımıza sahip çıkarız.

Mükemmellik: İşimizin ustası ve uzmanı olmak için kendimizi sürekli geliştirir mükemmeli ararız.

Tutku: Sütün iyiliğine, bereketine ve sütçülüğe kendimizi tutkuyla adarız.

____________________

İŞ YAPIŞ BİÇİMİMİZ

• Çalışanlarımızın mutluluğunu gözetir ve gelişimini önemseriz.

• Kararlarımızı oluştururken müzakere eder, birlikte doğruyu bulmayı, ortak aklı oluşturmayı hedefleriz.

• İşimizi bilimin ve teknolojinin rehberliğinde, sürekli sorgulayarak ve öğrenerek yaparız.

• İşimizi aynı zamanda sosyal sorumluluğumuz olarak görür, tüm paydaşlarımızla birlikte gelişiriz.

• Yaratıcı ve yenilikçi olmayı misyonumuzun gereği ve sürdürülebilirliğinin güvencesi olarak görürüz.

• Doğal kaynakları, geri dönüştürülebilirliğini ve yenilenebilirliğini gözeterek en verimli şekilde kullanıp, geliştiririz.

• Kurumsal yönetim ilkelerini gözeterek yapımızı sürekli geliştirmeye çalışırız.

• Etik ilkelere bağlı kalırız.

Hasan Tulgar
Chief Supply Chain Officer
Group
1 Küçükbakkalköy
stanbul, 34750
Turkey
HQ Phone: +90 216 572 3050
www.sutas.com.tr

Hasan Tulgar

’in Yeni Genel Müdürü Hasan Tulgar
05.07.2007
KONU : YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ – ATAMA
Türkiye süt ve süt ürünleri sektörünün lider firması A.Ş’nin yeni genel müdürü Hasan Tulgar oldu.
Çalışma hayatına 1982 yılında Demirören Grubu’nda başlayan Tulgar, izleyen yıllarda Efes Pilsen ve Sinai Yatırım ve Kredi Bankası’nda görev yaptı.
Tulgar, 1988’de Marsa Margarin Sanayi A.Ş.’de İş Geliştirme ve Yatırımlar Müdürü olarak başladığı üst düzey yöneticilik kariyerine, Marsa Kraft Jacobs Suchard’da İş Geliştirme ve Finansman Grup Müdürü olarak devam etti.
Kısa bir süre Fruko Tamek’te (Pepsi Cola) Teknik ve Mali Genel Müdür Yardımcılığı yapan Tulgar, 1995 yılında Koç Grubu’na katıldı.
Koç Grubu bünyesinde 1997 yılında üstlendiği SEK (Süt Endüstrisi Kurumu) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini 2003’e dek sürdüren Hasan Tulgar, aynı yıl Sabancı Holding’e geçerek GıdaSA Çiftlik İş Birimi Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.
Kısa süre once Sabancı Grubu’ndan ayrılan Tulgar, 28 Haziran 2007’de Genel Müdürlüğü görevine atandı.
Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği ile Fizik Bölümü mezunu olan (1979) Hasan Tulgar, makine mühendisliği yüksek lisansını da yine aynı üniversitede tamamladı. Tulgar, 1986 yılında da İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Hasan Tulgar, evli ve iki çocuk babası.

 

 

 

Türkiye’nin ilk endüstriyel süt üreticisi olarak başladığı serüvenine Koç Topluluğu bünyesinde devam eden Sek Süt Endüstrisi Kurumu, ürünlerinin en iyi kalitede üretilmesi için son iki yıl içinde 3 milyon dolar tutarında makine ekipman yatırımı gerçekleştirdi. Sek Genel Müdürü Hasan Tulgar, değişen tüketim alışkanlıkları paralelinde yeni ürünlere yöneldiklerini söyledi.
Pastörize sütün Türkiye’deki öncüsü Sek, köklü geçmişinin yanısıra, Koç Topluluğu’na katıldığı son 2,5 yıl içinde de bir çok yenilik ve değişim gerçekleştirdi. Ürünlerinin en iyi kalitede üretilmesi için son iki yıl içinde 3 milyon dolar tutarında makine ekipman yatırımı yapıldığını belirten Sek Genel Müdürü Hasan Tulgar, yatırımların bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Bu çalışmaların sonucunda, bir yıl gibi kısa bir sürede İngiliz SGS firmasından ve Türk Standartları Enstitüsü’nden ISO 9002 Kalite Belgeleri aldıklarını söyleyen Hasan Tulgar, değişen tüketici alışkanlıkları paralelinde yeni ürünler ürettiklerini ve ürün çeşitlendirmesine gittiklerini belirtti; “Değişen tüketim alışkanlıklarını ve satış noktalarının ihtiyaçlarını göz önüne alıp, tüm ambalajlarda gerek görünüm, gerekse kullanım kolaylığı açısından gerekli değişiklikleri gerçekleştirdik. Tüketiciler süpermarket ve hipermarketlerden daha fazla alışveriş yapmaya başladı. Bu da bizi depozitosuz ambalajlara yöneltti. Ve bu nedenle de karton ambalaj ve plastipak şişemizin yanında cam ambalaj tutkunları için pastörize günlük sütümüzü depozitosuz şişede de piyasaya sunduk”.

2002 Ocak 

Sek Genel Müdürü Hasan
Tulgar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
insan sağlığına ve Türk damak
tadına de¤er katmayı misyon
edinmiş olan Sek’in, meyve suyu ihracatı
ile dünya pazarına açıldığını
belirtti. Tulgar açıklamasında “Sek,
bundan sonra yurt dışındaki meyve
suyu üreticileriyle rekabet ederek
uluslararası tecrübe kazanacak. Böylelikle
hem gelece¤e yatırım yapacak,
hem de Türk ekonomisine katkıda
bulunacak.” dedi.

 

28 Ocak 2005 SABAH

KOÇ’TAN TRANSFER
Sabancı Grubu beyaz et üretiminin başına da Koç Holding’den bir transfer yaptı. Uzun Yıllar Koç Grubu’na ait SEK Süt’ün Genel Müdürlüğü’nü yürüten Hasan Tulgar, grupta Gıdasa Çiftlik İş Birimi Genel Müdürü olarak göreve başladı. Adapazarı’nın Hendek ilçesinde 25 milyon dolar harcayarak büyük bir tesis kuran Sabancı Grubu, fabrikanın martta faaliyete geçmesi ile birlikte gıda üretimini burada toplamayı planlıyor. 2004 yılında yaklaşık 300 milyon dolarlık bir ciroya imza atan Gıdasa, 2005 yılında 400 milyon doların üzerinde ciro hedefini yakalamayı hedefliyor. Gıdasa’nın asıl hedefi ise 2007’de 1 milyar dolar ciroluk bir şirket haline gelmek. Bu arada dışarıdan piliç alıp tesislerinde parçalayıp tabaklayarak Maret markasıyla piyasaya süren Koç grubu’nun sektörden çekildiği ifade ediliyor. Esas işi kırmızı et olan Maret’in bundan sonra da bu alanda devam edeceği gelen bilgiler arasında.