Süt Tozu Satış
Süt tozu
Süt tozu satışı taze günlük sütün bulunmadığı veya az olduğu bölgelerde veya bazı dönemlerde , sütün gerekli olduğu yerlerde süt yerine yoğun olarak yapılır. Süt tozu iyi bir besin kaynağıdır. Sulandırıldığında aynen süt gibi sıvı hale gelir ve sütle aynı şekilde tüketilir. Süt tozu imalatı yağlı, yağsız, yarı yağlı sütten yapılabilmektedir. Süt tozunda yağlı kırında 550—1600 IU A vitamini olduğu bilinmektedir. Süt tozu imalatı esnasında sütteki D vitamin hemen hemen hiç zarar görmez. E ve K vitaminleri ise günümüz teknolojisi ile etkilenmeden toza aktarılır.
Süt tozu enerji değerleri olarak da zengindir. Süt tozu yoğurt, dondurma üretiminde kullanılır, hatta peynir yapımında kullanılabilir. Ekmek imalatı süt tozunun yoğun kullanıldığı bir alandır. Ekmek hamuruna yüzde 6 oranı ile eklenmesi iyi sonuç vermektedir. Buğday ununda eksik olabilecek amino asitleri de eklenmiş olur..
Toz Süt Satışı Nasıl Yapılır?
Düzenli Toz Süt alımı yapan işletmeler anında pudra Sütü veya Yağsız Toz Sütün tamamını kullanabilirler. Yeniden yapılandırılmış süte dönüştürülmesi ile Peynir karışımı çedar peyniri yapılabilir toz yumurta ve tereyağı tozu,
margarin tozu gibi malzemelerle beraber pastacılık sektörüne pazarlanabilir. Aynı grup ürün içerisinde tereyağı tozu, kakaolu içecek tozu ve ekşi kremalı pudra da sayılabilir. Bu ürünler paket halinde pastahanelere, catering firmalarına süt tozu ile beraber satış yapılabilir.
Süt tozu için kullanım uygulamaları bölgelere göre değişebilir. Mandıralar fazla sütlerini nasıl kullanabilirler? Açıkça görülen cevap, üretilen süt miktarının yani süt arzının yerel talepleri aştığı günlerde sütü toza çevirip dünyanın ihtiyaç duyduğu diğer bölgelerine ihraç etmektir. Bu milyarlarca litre UHT sütünü ihraç etmekten hem daha az masraflı hem de çevre dostu bir yoldur.
Sütü toz haline getirmek daha iyi bir yoldur çünkü; Süt tozu, UHT sütüden daha uzun bir raf ömrüne sahiptir ve süt tozu üretmek için kullanılan enerjiyi de dikkate alırsanız bile, UHT sütün nakliye ve çevresel maliyetiyle kıyaslandığında düşük kalacaktır.
Tetra Pak en gelişmiş, enerji tasarruflu evaporatörlere ve kurutuculara sahiptir. Bu sayede , büyüyen süt tozu endüstrisine hizmet etmek için iyi müşterileri gözünde iyi bir konum edinmiştir. Tetrapak çözümleri ölçek ekonomilerini yakalamak ve üreticilerin verimli ve ekonomik üretim ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. 600 – 700 Kw’da motorlarla çalışan fanlarla 20 metreye kadar buharlaştırıcılar yapabilir. Zaten süt ürünleri için sprey kurutma makineleri endüstrisinde lider durumdadır.
Bununla birlikte, Tetra Pak’ ın en önemli özelliği süt toz ürünlerini işleme konusundaki bilgisidir. Gerçek süt ürünleri fabrikasında deneme testleri yapmadan önce bu denemeleri simüle etmek için bilgisayarlı sıvı dinamiği (CFD) teknikleri kullanır. CFD, aynı zamanda, her bir mandıra için en uygun çizgi tasarımını yaratmaya yardımcı olur, böylece enerji ve diğer yardımcı malzemelerin en az tüketilmesini sağlar. Süt tozu satış ağının oluşturulması ve süt tozu pazarlama organizasyonlarında da fikir vererek yardımcı olur.
Süt tozu satışı ve imalatı öncesi işletmeye getirilmiş sütün hazırlanması ilginç bir işlemdir. Süt, kırsal alana dağılmış süt çiftliklerinden gelir. Her sabah, büyük tankerler her süt çiftliğinde tek tek durur ve birkaç günlük biriken sütleri toplarlar. Daha sonra krema taşınır
Süt tozu işletmesine gelen süt bir filtreden geçirilir ve bir tutma tankına konur. Kalite standartlarını karşıladığını anlamak için bir dizi test yapılır.