Nijer ve Dünya Bankası arasında finansman anlaşmalarının imzalanması: İki projeye 288 milyardan fazla (510 Milyon dolar) CFA frangı ödenecek
Nijer’de iki adet proje için Entegre Su Güvenliği Platformu (PISEN) projesi ve kadınların ve kızların öncelikli alanlarda güçlendirilmiş sağlık ve beslenme hizmetlerine erişimini iyileştirme projesi (LAFIA-IYALI), Dünya Bankasıyla finansman antlaşması imzalanmıştır. Bu iki proje ile Kötü bir tarım sezonunun ve terör tehdidinin damgasını vurduğu iç ve bölgesel sorunlarla müdahale hedeflenmektedir. İlk proje 220 milyar FCFA, ikincisi 68,7 milyar FCFA ‘dan oluşmaktadır. Finansman anlaşmaları, 3 Aralık Cuma günü, Planlama Bakanı Sn. Abdou Rabiou ve Dünya Bankası’nın Nijer’deki Mukim Temsilcisi Sn. Joëlle Dehasse tarafından imzalandı.
Finansman anlaşmalarını imzaladıktan sonra, Planlama Bakanı Sayın Abdou Rabiou, Dünya Bankası tarafından finanse edilen bu iki projenin hedeflerinin Ülke Ortaklık Çerçevesi (CPP) ve Kalkınma Planı ile tamamen uyumlu olduğunu ifade etmiştir ). Planlama Bakanı, Dünya Bankası grubuna Nijer’deki ekonomik ve sosyal kalkınmaya sürekli desteğinden dolayı teşekkür etti ve Hükümetin “bu iki projenin başarılı bir şekilde uygulanması için gerekli tüm önlemleri alacağına” dair güvence verdi.
İlk proje olan Nijer’de Entegre Su Güvenliği Platformu (PISEN) projesi 7 yıl süreli ve bütçesi 400 milyon ABD doları veya 220 milyar FCFA’dır. Kalkınma hedefi, su kaynaklarının yönetimini güçlendirmek, su hizmetlerine erişimi artırmak ve Nijer’in belirli bölgelerinde iklim kaynaklı su değişkenliğine karşı direnci artırmaktır. Özellikle, gıda güvenliğini ve özellikle doğal kaynaklara bağımlı olanlar olmak üzere hassas grupların geçim kaynaklarını güçlendirerek hane gelirini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. PISEN, amacına ulaşmak için faaliyetlerinde öncelikli olarak kadınları ve gençleri hedeflemektedir.
İkinci proje, yani Kadın ve Kız Çocuklarının Öncelikli Bölgelerde Güçlendirilmiş Sağlık ve Beslenme Hizmetlerine Erişiminin İyileştirilmesi Projesi (LAFIA-IYALI), 68,7 milyar FCFA toplam bütçesinden yararlanmaktadır. Amacı, dört bileşende yapılandırılmış faaliyetlerini hayata geçirerek büyüme gecikmelerini azaltmaktır. Bu, entegre Üreme Sağlığı paketinin kapsamını, kullanımını ve kalitesini artırmayı, sağlık ve beslenme hizmetlerine olan talebi desteklemeyi, proje yönetimini ve kurumsal kapasiteyi güçlendirmeyi ve son olarak acil durum olasılığını içermektedir.