Keçi Peynirinin Faydaları
Keçi peyniri fosfor açısından zengindir.
Keçi peyniri sindirim sistemine faydalıdır,
sindirim sisteminin rahatlamasını sağlar.
Alerji ve astıma iyi gelir.
Dişlerin daha sağlıklı olmasını sağlayarak plak oluşumunu azaltır.
Kalsiyum açısından zengindir.
Keçi sütü tükürük salgısını dengeler.
Kemiklerin güçlenmesini sağlar.
Hazmın kolaylaşmasında etkilidir.
Kemik erimesine iyi geldiğinden yaşlılara faydalıdır.
Kötü tümörlerin gelişimlerini engeller.
Sinir sistemini düzenleyerek sakinleştirir.
Kanserden vücudu korur.
Diş sağlığını korur.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara kalkan oluşturur.
Obezite rahatsızlıklarında etkilidir.
Keçi peyniri varis tedavisinde etkilidir.
Keçi Sütü Ve Peynirinin Faydaları
Keçi Sütünün Faydaları Nelerdir?
Keçi sütünün vücuda ve cilde faydaları, bebeklerde kullanımı, keçi peynirinin faydaları, keçi sütünün zararlı olabileceği durumlar. Keçi Sütü Ve Peynirinin Faydaları Keçi Sütü Ve Peynirinin Faydaları Annenin sütünün az gelmesi durumunda bebeklere, anne sütüne yakın sayılan keçi sütü verilmesi tavsiye edilir.
Keçi sütü faydalı bir besin olmasının yanı sıra keçi sütünden elde edilen keçi peyniri de oldukça sağlıklı bir besindir. Keçi peyniri zengin fosfor sayesinde balık ve et tüketmeyen vejetaryenler için oldukça iyi bir alternatif. Keçi Peynirinin Faydaları Keçi peyniri fosfor açısından zengindir. Keçi peyniri sindirim sistemine faydalıdır, sindirim sisteminin rahatlamasını sağlar. Alerji ve astıma iyi gelir. Dişlerin daha sağlıklı olmasını sağlayarak plak oluşumunu azaltır.
Kalsiyum açısından zengindir. Keçi sütü tükürük salgısını dengeler. Kemiklerin güçlenmesini sağlar. Hazmın kolaylaşmasında etkilidir. Kemik erimesine iyi geldiğinden yaşlılara faydalıdır. Kötü tümörlerin gelişimlerini engeller. Sinir sistemini düzenleyerek sakinleştirir. Kanserden vücudu korur. Diş sağlığını korur. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara kalkan oluşturur. Obezite rahatsızlıklarında etkilidir.
Keçi peyniri varis tedavisinde etkilidir.
Keçi Sütünün Faydaları Keçi sütündeki bakteriler diğer sütlerde bulunan bakterilerden daha az içeriyor. Anne sütünden vitamin alamayan çocuklar keçi sütü ile beslenerek anne sütüne en yakın takviyeyi alabilir. Keçi sütü kalsiyum açısından zengindir ve vücutta oluşan iltihaplanmayı önleyen yağ asitlerini içerir. İnek sütüne alerjisi bulunan kişiler keçi sütü tüketebilir. Keçi sütünün sindirimi inek sütünden daha kolaydır. Keçi sütü bağırsakları korur ve mide asitlerini dengeler.
Sütün içerisinde bulunan alerjenik bir protein olan beta lactoglobulin keçi ve inek sütünde yaklaşık olarak eşit miktarda bulunur ama buna rağmen keçi sütü inek sütünden çok daha kolay tolere edilir. Keçi sütünde laktoz oranı yüzde (%4.1) inek sütünd yüzde (%4.7). Görüldüğü gibi inek sütünde laktoz oranı daha yüksektir. Yeni laktozsuz süt olarak bilinmesine rağmen aslında keçi sütü laktozsuz değildir.
Laktoz alerjisi olanlar tavsiye üzerine veya satıcıların yönlendirmesiyle laktozsuz süt olarak keçi sütünü deneyebilirler ancak kontrollü olarak ve mutlaka doktor bilgisi altında tüketmelidirler.
Hazımsızlık ve kabızlık sorunlarına keçi sütü iyi gelir. Keçi sütünde B1 ve B2 vitaminleri bulunur. Hasta ve sakat kişiler keçi sütü tüketerek beslenmelerine takviyede bulunabilirler. Keçi sütü karaciğer hastalıklarına iyi gelir.
Keçi sütünün cilde faydaları; Cilt rahatsızlıklarına iyi gelir, cilt hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlayarak özellikle egzama ve cilt lekelerinin kısa sürede giderilmesine yardımcı olur. Keçi Sütünün Zararları Keçi sütü her ne kadar bebeklere rahatlıklar içilebilir denilse de siz yinede doktorunuza danışmadan içirmeyiniz. Süte alerjiniz var ise keçi sütüne de alerjiniz olup olmadığını test ettirmelisiniz.
Keçi Peynirinin Faydaları Yararları
Meğer inatçılığıyla tanıdığımız keçinin sütünün ne çok faydası varmış. Keçiler için hayvanlar âleminin gurmesi denirmiş mesela. Keçilerin damak zevki sayesinde insanlar kahve dâhil birçok güzel tadı keşfetmiş. Keçiler insanoğlunun beslenmesinde yol gösterici yani “akıllı-seçiciler” olmuş.
Çünkü ağzının tadını bilen keçiler tabiattaki en güzel kokulu ve tatlı bitkileri, meyveleri tercih ediyor. İnekler ve koyunlar gibi önüne konulan her yemi yemiyorlar. Bu sebeple keçilerin yetiştirilmesi oldukça zahmetli. Sütü de az olduğu için keçi peyniri dünyanın en pahalı peyniri olarak biliniyor.
Hazmı kolaylaştırıyor, cilde iyi geliyor
KEÇİ SÜTÜNDEKİ bakteri miktarı diğer hayvanların sütünden daha az.
SAĞILDIKTAN SONRA, ısıtılmadan tüketilebiliyor, hatta aynı şekilde bebeklere içirilebiliyor.
KALSİYUM açısından zengin bir besin kaynağı olan keçi sütünün yağı, organizmada iltihaplanmayı önleyici olduğu saptanan yağ asitlerini içeriyor.
KEÇİ SÜTÜNÜN yağ molekülleri daha ufak ve proteinin oluşturduğu pıhtı daha yumuşak olduğu için sindirimi inek sütünden daha kolay. Mide asitlerini dengeliyor ve bağırsakları koruyor.
ASTIM, alerji, sindirim sistemi rahatsızlıkları, hazım sorunları, cilt hastalıkları, bebek egzamaları ve varise iyi geliyor.
KEÇİ SÜTÜNDE yüksek oranda fosfor var. Çok fazla et ve balık yemeyen ya da yiyemeyenler fosfor ihtiyacını keçi sütüyle giderebilir.
KEÇİ SÜTÜ hasta ve sakat kimselerin diyetlerinde pratik ve özel bir öneme sahip.
KEÇİ SÜTÜ bebeklerde hazmı kolaylaştırıyor, yetişkinlerde ise ketozis (kandaki glikozun düşmesiyle oluşan bir hastalık) ve karaciğer hastalıklarına iyi geliyor.
STRES-GERGİNLİK, sinirsel nedenlerle hazımsızlık ve kabızlık durumlarında yaşanan sorınlara da keçi sütü iyi geliyor. Yüksek B1, B2 vitamini içeriyor.
İLAÇ KULLANIMI gerektiren hazım sorunlarında ve peptik ülseri tedavisinde keçi sütünün yararı oluyor. Bazı insanların inek sütüne alerjisi olabiliyor. Bu durumda keçi sütü tüketebilirler.
ANNE SÜTÜYLE beslenemeyen bebekler keçi sütü içebilir. Çünkü yapısı anne sütüne çok benziyor.
Memeliler ve Sütlerindeki Karbonhidrat Miktarı
Laktoz doğal olarak Süt ve süt ürünlerinde bulunmaktadır. Memelilerin vücüdunda sentezlenen Süt içerdiği Laktoz veya Karbonhidrat bakımından farklılıklar göstermektedir. Aşağıdaki tabloda Memelilerin sütlerinde bulunun Karbonhidrat miktarını detaylı bir şekilde görebilirsiniz.
|
|