Kaliteli Tereyağ Fiyatı

Civciv karadeniz yaylarının eşsiz inek sütünden geleneksel üretim yöntemiyle elde edilmiştir. Civciv tereyağı eşsiz lezzet ve aromasıyla aranan ve kısıtlı imal edilen bir saf tereyağdır.
Samsun tereyağ konusunda önemli yol kat eden bir şehrimizdir. Modern süt üretim tesisleri yanında halen köyler de de kaliteli süt üretimi gerçekleşmektedir.Kaliteli tereyağ fiyatı bu şehrimizde uygun rakamlardır.
Samsun tereyağı pazarlarda marketlerde bulunabilir. Samsun yoğurt imalatı yapan şirkerlet aynı zamanda samsun günlük süt dağıtımı da yapabilirler.
Taze günlük süt kullanan bu işletmeler saf tereyağ elde etmek için yağlı süt kullanmak zorundadırlar.
Saf Tereyağ mağazalarda ₺ 60 -70 gibi rakamlara satılmaktadır. Süt ürünleri satılan marketde alışveriş sepetinizde ürün bulunmuyor ise tereyağ fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklıdır.

En Kaliteli Tereyağ
CivCiv Tereyağlarının Kralı !…

İyi tereyağcı der ki kaliteli Tereyağ Üretimi Kaliteli Tereyağ Üretimi Çalışmaları sonucunda iyi bir süt sayesinde olur. Kaliteli tereyağ fiyatı da buna bağlı olarak değişkenlik gösterir.
En iyi tereyağını üretmek için yürütülen CivCiv tereyağ araştırmaları bu çalışmada, üretim gruplarında yer alan parti tereyağı karıştırma ve karıştırmanın özellikleri geliştirilmesi önerilerini ve bu süreci değerlendirmek üzere hazırlanmıştır. Endüstriyel tereyağı üretim işlemini, yüksek verim ve iyi bir sonuç elde etmek için optimize edilmelidir ve imalat çabalarının sonuçları iyi değerlendirilmelidir.
Tereyağı kalitesi bu üretim süreçlerinin belirleyici sonuçlarıdır. Süt kremasının çalkalama sıcaklığının ve çalkalama hızının çalkalama süresine ve diğer yağlara etkisi çok yakından ve ayrıntıları ile araştırıldı. Bazen bu konuda yanılmak mümkün olabilir.

Bu zamanlama esnasında çeşitli faktör ve dış etkiler vizkozite , asitlik, yağ yüzdesi, yaşlanma sıcaklığı ve zaman değişkenleri kayıt altına alındı. Sabit tutulan çalkalama sıcaklığı ve çalkalama hızı ve etkileşimleri üzerinde önemli bir etki gösterdiği ilk göze çarpan araştırma sonucudur.

Tereyağ elde etmek üzere kullanılan süt kremasının çalkalama süresi ve içerisinde hapsettiği tereyağı kalitesi, öncelik yapılmış diğer analizlerin aksine, çalkalama işleminde önemli olan krema çalkalamasının 10 C santigrat sıcaklık ve 60 rpm’lik güğüm dönme hızının ideal olduğu ve en iyi kalitede tereyağ elde edilmesi için yeterli olduğu tespit edilmiştir.

Tereyağı:
Anahtar Kelimeler: tereyağı karışımı, süt kreması çalkalama sıcaklığı, tereyağ döndürme optimizasyon, krema çalkalama hızı, süt tereyağı.
1. Tereyağ İmalatına Başlangıç:
Binlerce yıldır, hayvansal yağlar listesinin başında yer alan tereyağ geleneksel olarak süreksiz bir işlem kullanılarak olgunlaştırılmış süt kremasından üretilir. Tereyağı üretim esas olarak düşük miktarda çalkalama ile sütte bulunan yağların katılaşması ve topaklanması işleminin sonucudur, sıcaklık bu esnada randuman için önemlidir. Sütten elde edilen tereyağ randumanı kaliteli tereyağının fiyatlarını belirleyen unsurdur. Bu randumanı tutturamayan firmalar daha yüksek maliyetlerle tereyağ üreteceği için Kaliteli tereyağ fiyatını da yüksek tutmak zorunda kalırlar.

Tereyağ Üretim Prosesi
Saf Tereyağ Üretim Şeması
Onsekizinci yüzyılın sonlarında, sütten elde edilen tereyağı burunları da dikkate almaya başladı , insanların koku hislerine de etki etmesi düşünüldü. Zamanla üreticiler tereyağını ve varil veya yayık tereyağı çalkalama yönetemleri ve ahşap görünümlü yaptı. Bu çalkalama sürekli işlemde veya basit makina gruplarınınkayan eksenli dönme hareketi ile sağlanmaya başlandı, işlemler giderek otomataikleşti. Kremanın pastörizasyonundan sonra soğumaya ve
olgunlaşma bırakılması süreçleri optimize edildi. Süt kremasının ısıl işlemi, kısmi birleşmenin kapsamını ve oranını etkilediği için bu prosesler ince ayrıntılarıyla kayıt altına alındı.
Krema karışımının içinde yer alan süt yağı globülleri çalkalama esnasında, kremanın temperlenmesinden sonraki adımdır ve kremaya uygulanan geleneksel yöntemdir ve özenli bir şekilde tutulur.
Tereyağının ters çevirme aşaması (su içinde yağ ile suyun emülsiyon hali) da imalatın öenmli bir aşamasıdır. Çalkalama sırasında, krema ​​ayrılırarak bir çalkalama silindirinde tereyağı taneleri topaklanır ve içindeki ayran su içine yayılarak ortamdan uzaklaştırılması kolaylaşır, ardından kapak açılarak ve kazan ters çevrilerek tereyağı sütünün boşaltılması ve tereyağı taneciklerinin işlenmesi ve tereyağının toplanması süreci başlar.

Tereyağ Üretimi

TEREYAĞ İMALATINDA MATERYAL VE YÖNTEM
Kesik Koni Şekilli Tereyağ Kıvamlama Kavramı :
Tereyağı sütten elde edilen en değerli ürünlerden biridir ve süt işleme firmalarının aktif olduğu piyasalarda önemli ve iyi bir pozisyon kazanmıştır.
Dünyanın birçok ülkesinde mutfakların vazgeçilmez materyalidir, özellikle Hint ve Türk yemeklerinde süt yağı, sütün en pahalı bileşenlerinden biri olarak kullanılır. Çiftçiler gelirlerinin büyük kısmını tereyağı üretimi ve satışından elde ederler.
Kırsal alanlarda ve köylerde tereyağı üreterek iyi para almak mümkündür. Ülkemizde de yağ oranı yüksek süt üretimi endüstriyel kuruluşlarda değil tek bir yerde az sayıda hayvan olan ve çoğunlukla süt üretiminin çok yetersiz olduğu çiftlik seviyesinde yoğunlaşmıştır, çünkü süt miktarı azaldıkça elde edilen süt içerisindeki yağ oranı artmaktadır. Çiftçiler de süt ürünleri üretimi için küçük ekipmanlara ihtiyaç duyarlar, bu nedenle bu sorunla başa çıkmak için basit aletler geliştirmişlerdir. Koni şeklinde tereyağı çalkalama kabı bu icatlardan bir tanesidir. 10 litre kapasiteli boyutları en yaygın kullanılan yayık olarak geliştirilmiştir.

Tereyağ çalkalama tambur
Çalkalama işleminin sıcaklık kontrolü, tereyağ imalatında en belirgin adımlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Tereyağı üretimi esnasında , süt kremasının ve tereyağı çalkalama sıcaklık kontrolü üzerinde etkili çalışma yapılmamıştır ve tereyağ üretimi için uygun sıcaklığı gösteren bir kanıt yoktur. Birçok üretim tesisi ve tereyağ üreten köylü arasında yaygın olarak kullanılan yöntem ve süt endüstrisi normlarında , sıcaklığı korumak için çalkalanmış karışımın üzerine soğutulmuş su serpilmesi yaygın olarak kullanılmaktadır.
Süt ve süt ürünlerindeki maliyetlerinde artış ve temizliğe verilen önemin armasıyla daha da yükselmektedir.. Hijyenik olmayan atmosferin etkisi ürün kalitesi üzerinde oldukça fazla vardır. Bunun üstesinden gelmek için düşük ısı iletkenliğine sahip , aynı zamanda maliyeti düşük ve temizliği kolay bir yalıtımlı bir tereyağı çalkalama kabı geliştirmeyi düşündüğümüzde karşımıza çıkan problem bu sefer istenen çalkalama sıcaklığını korunabilmesi olacaktır. Bu problem esas olarak köpürtülmüş polietilen malzeme ile çözülebilmektedir ve çoğu süt işleme işyerinde hijyenik ve fiziksel problemleri önlemek bu tür çalkalama yani yayık kapları ile halledilmektedir.

Tereyağ Üretiminde Bazı tasarım konuları :
Kesik koni şeklindeki tereyağı çalkalama işlemi aşağıdaki düşüncelerden yola çıkarak tasarlanmıştır.
Tereyağ Üretiminde İşlevsel gereksinimler:
Tereyağ üretiminde kullanılacak makine, hafif ve kullanımı ve taşınması kolay olmalıdır. Bu tür paslanmaz malzemeden yapılan makine basit ve kullanımı kolay olmalıdır. Süt işleme makinalarının kullanımda konstrüksiyon ve istikrarlı yapısı önemlidir. Bir A.C. motor ve dişli kutusu için kasnak sistemi ile bağlantı ve hareket sağlanmıştır,
hız düzenlemesi bu sayede gerçekleşmektedir.
Ergonomik düşünce :
Ergonomi ve ergonomik tasarımlar insan ve çalışma ortamı arasındaki ilişkinin bilimsel olarak tanımlanması ve ayarlanmasına dair bir çalışmasıdır.
Ergonominin amacı, imalar ve üretim bölgesinde görevli çalışanların kapasiteleri dahilinde kalacak şekilde yaptıkları imalat proseslerini uygun kolaylıkta tasarlamaktır. Süt işleme makinalarının de tasarımını bu özelliklerini kaldırarak insan faaliyetinin verimliliğini artırmak üzerine yoğunlaşarak kurgulamak önemlidir. Bu sayede az işçilik maliyetleri ile yüksek miktarda saf tereyağ ve saftereyağ çeşitleri üretmek mümkün olacaktır.
Süt işleme tesislerinde uzun vadede verimsizliğe veya fiziksel sakatlığa neden olması ve dolayısıyla maliyeti en aza indirmesi muhtemel işlemlerin önlenmesi de çok büyük öncelik kazanmaktadır.
Süt işleme ve tereyağ üretim tesisinde makine üzerine krema yükleme ve tereyağını boşaltma işlemlerinin kolaylığı için bir miktar imalat miktarından taviz verilebilir, daha az miktarda üretimi göze alarak daha yavaş ancak güvenli yöntemler tercih edilebilmektedir.
Tereyağ üretiminden görevli operatör makineyi çalıştırabiliyor ve makinenin parçaları hakkında sağlam bir bilgiye sahip olmalıdır. Gerektiği zaman ortaya çıkabilecek ufak tefek teknik sorunları giderebilmeli ve ortaya çıkabilecek aksaklıklar hakkında ve tereyağ makinesi hakkında eğitimli olmalıdır. Makine hem teknik hem de ergonomi açısından göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır, ancak yine de insan faktörü tereyağ üretiminde çok önemli bir faktördür. Yeterli bilgi kapasitesine sahip ve teknik olmayan operatörler çalışma esnasında hem kendilerine, hem iş arkadaşlarına hem de işletmeye zarar verebilirler. Tereya üretim makineleri genelde hafiftir, ve birkaç iki adam yerini değiştirebilecek kadar yerinden kaldırabilir. Saf tereyağ üretim tesisinde diğer makinaların yerleşimi de önemlidir. Süt girişinden itibaren tüm tesisat ve teşkilat makine operatörleri için güvenli ve rahat olmalıdır. Kullanımda basit ve ayarlaması kolay saf tereyağ imalat ekipmanları her zaman avantaj sağlamaktadır.
Tereyağ Üretim Malzemelerinin seçimi:
Süt kremasının işlenmesi ve saf tereyağ imalatında çeşitli bileşenlerinin üretimi için uygun malzemelerin seçimi çok önemlidir. Standart ve genel ebatlar ve ürünlerin paketleneceği bölümler ile yarı mamul ve mamul ürünlerin ambalaj şekilleri çok önemlidir. Yerel pazarda kolayca bulunabilecek malzemelerin seçilmesi saf tereyağ imalatının sürekliliği için büyük önem taşır. Makine bileşenlerinin seçimi yapıldığında, tereyağ ambalaj makinalarının etkinlik ve kapasitelerini göz önünde bulundurarak sarf malzemeler yerel tedarikçilerden elde edilmelidir. Tereyağının farklı boyutlardaki paketleri için piyasade farklı ambalaj maliyetleri verilebilmektedir.

Posted inTereyağ
Taggedsaf tereyağ, tereyağ, tereyağ imalat, tereyağ üretim
Posted on Ocak 4, 2019 by Tereyağcı — Leave a comment
GEZEN İNEK TEREYAĞI
OTLAK ve YAYLADA GEZEN İNEK TEREYAĞ
Ot ile beslenen inekleri anlatmaya çalışan bu tabir aslında sunni yem kullanılmadan yapılan inek besiciliğini kastetmektedir.
Bu çoğu kişi için favori tereyağ çeşididir. Normal tereyağı ile aynıdır, ancak süt kreması veya krema otla beslenen ineklerden gelmektedir. Bu tür tereyağları, daha sarı bir renk tonuna sahiptir ve daha canlı renklidir. Çimen yiyen ineklerin sütü ayrı bir lezzet verir. Ayrıca, halk arasında konuşulanlara göre, otla beslenen ineklerin tereyağı, normal tereyağdan daha sağlıklıdır, muhtemelen yağ asitleri ve omega vitamini gibi besleyici değerler bakımından zeytinyağı ile eşit olduğu söylenir ama bu uzun zamandır farklı düşüncelere sebep vermektedir. Artık tereyağ besleyicilik konusunda zeytin yağının önünde bir konuma sahiptir.Bizler bir kaç yıl öncesine kadar tereyağını zararlı sanırdık, ve beslenme üzerine uzun süre kaybettiğimizi biliyoruz. Ağzının tadına düşkün olanlar için, otla beslenen ineklerden elde edilen tereyağının lezzeti hiçbir şeye değişilmez. Bu tür tereyağı hem kullanılan sütün kaynağı bakımından hem de kullanılan süt işlemi yönetimi olarak daha küçük işletmelerde daha çok aile işletmelerinde yaygındır.

Eğer kalitelisini bulursanız mutlaka tadına bakmaktan geçmeyiniz ve test ederseniz bu lezzetin üstünlüğünü kabul edersiniz (ve güzel bir lezzet yanında ayrıca bazı yararlarından da faydalanabilirsiniz). Tuzlanmış tereyağ veya tuzsuz tereyağ otla beslenmiş tereyağı çeşitleri arasından seçilebilir. Marketlerden her ikisinden de alabilirsiniz ve aynı temel normal kaliteli tereyağı kuralları geçerlidir. Genelde tuz oranına bakmadan kaliteli bir marka olup olmadığını düşünmek, firmanın güvenirliğini ön plana almak daha önemlidir. Tuzu sonradan siz de katabilirsiniz. Düzenli tereyağı kullanıcıları satın aldıkları tereyağının kıvamını bile kendi zevklerine göre ayarlayabilir, uygulayacakları ve saklayacakları ortam sıcaklığını ayarlayarak kullanırlar. Sadece tereyağ için tuzlu ve tuzsuz çeşitleri ot beslenen versiyonları olarak market raflarında görülebilir.

Bunların yanında kültürlü tereyağı, tüm yemeklerinizde her türlü yiyeceğin üstüne ısıtarak dökmek veya sürmek isteyeceğiniz lezzetli, ve karıştırark kullanabileceğiniz yayılabilir tat ve bir işlem kolaylığı sağlmak için bir efsane yoğurt sağlayabilir.

Posted inTereyağ
Taggeddoğal tereyağ, saf tereyağ, tereyağ, tuzlu tereyağ
Posted on Ocak 4, 2019 by Tereyağcı — Leave a comment
Tuzlu ve Tuzsuz Tereyağı
Sabit Tuzlu Tereyağ ve Tuzsuz Tereyağ Arasındaki fark:
Günlük normal kullanım esnasında Türkiye ‘de artık endişe duymadan ve miktarına takılmadan tereyağ tüketebiliyoruz. Birkaç yıl öncesine kadar kötülenen ve sağlığımızı bozduğu söylenen tereyağ artık tavsiye edilen sağlıklı bir gıda haline geldi. Endişe duyduğumuz kadar değilmiş. Waffle’ lerde, kreplerde ve kızarmış ekmeklerde harika giden tereyağ cinsi genellikle tuzlu tereyağıdır. Şu anda halihazırda buzdolabınızda yer alan, en çok bildiğiniz, markette en çok karşınıza çıkan, sevdiğiniz ve yemeklerinizde kullandığınız , lezzetine sahip olduğunuz çok yönlü terbiye edilmiş olan yağ, tuzlu tereyağıdır. Türkiye’deki ticari olarak üretilen tereyağı en az yüzde 80 oranında tereyağı yağı içermelidir ve bu tereyağına “tatlı krema” tereyağı olarak isim verilir, yani kültürlenmiş veya fermente edilmiş süt kullanılarak değil taze pastörize sütten yapılır (pastörize işlemi daha sonra da yapılabilir). Bu yağa daha sonra yüzde 1 veya en çok yüzde 3 oranında tuz katılır. Yemeklerin üzerine dökülen, pide ve kızartma türü yiyeceklerin üzerine tatlandırıcı olarak bolca dökülen tereyağ cinsi bu tuzlu tereyağıdır.

Tuzsuz tereyağı da aynı üretim proseslerinden geçerek imal edilmektedir. Ancak yapısında tuz yoktur. Yemeklerinizde pişirme veya tava sosu yapıyorsanız, yemek hazır olduktan sonra servis esnasında aşırı tuzlu olmadığından emin olmak için tuzsuz tereyağı kullanmak isteyebilirsiniz. İmalat esnasında tereyağında ne kadar tuz olduğunu kontrol etmek zordur, bu nedenle tuzsuz tereyağı kullanmak, pişirdiğiniz yemeklerdeki tuzu uygun şekilde kontrol edebilmenizi sağlar. Kızarmış ekmek veya pideler üzerinde tuzsuz tereyağı çok yakışmasına rağmen ve sürülmesi yumuşak olmasına rağmen, tuzsuz olduğu için tatsız gelebilecektir. Bu nedenle tereyağlı yüzeylere daha sonra biraz tuz ekmeniz gerekebilir. Tuzsuz tereyağ tuz üzerindeki miktar ayarlamanızı kolaylaştıracaktır.

Saf tereyağ ifadesi kesinlikle tuzsuz tereyağ anlamına gelmemektedir. Saftereyağ üretiminde de tuz kullanılabilir ve saf tereyağ elde edildikten sonra eğer ekmeğe, pideye, dönere sürülerek tüketilecekse tuzlanabilir. Bu durumda tuzlu saftereyağ adı ile isimlendirilebilir.

Posted inTereyağ
Taggedsaf tereyağ, tereyağ, tuzlu tereyağ, tuzsuz tereyağ
Posted on Ocak 4, 2019 by Tereyağcı — Leave a comment
Tereyağ Çeşitleri
Farklı Tereyağlar ve Tereyağ Lezzetleri
Sözlük ve bilimsel anlamı olarak tanımlamak gerektiğinde, tereyağı nedir ? Hayvansal Yağ kütlesi içerisinde dağıtılmış su emülsiyonu olarak tanımlanabilir. Çok küçük parçacıklar halinde, mikroskobik boyutlarda taze süt veya süt kremasının, temel manada sıvı içinde süspanse edilmiş hali, yani su ile karışık küçük yağ kabarcıklarıdır. Yapısındaki protein membranları her bir balonu sarmalamıştır ve yağın birbirine yapışmasını önler. Ancak bu karışımdan oluşan sıvıyı karıştırdığınızda (eski zamanlardaki gibi tereyağı, eski yayık tarzı çalkalayarak) bu zarları bozarsınız ve tüm küçük yağ parçaları ufalanarak ve yapışık bir kütle oluşturur. Yeterli karıştırma ve topaklama gerçekleştiğinde, ajitasyonda, elinizde katı tereyağı ve biraz da ayrışmış ayran kalmış olur. En basit örnek ile, bir cam kavanozu yarıya kadar süt kreması ile doldurup, kapağı sıkıca kapatın. Yarı yarıya süt kreması dolu bu cam kavanozu yavaş yavaş çalkalamaya başlayın , bir süre sonra yağın ayrıştığını göreceksiniz, tereyağı alana kadar sallayın. Bu kadar kolay, bir daha vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet elde edeceksiniz. Saftereyağ farkılı birkaç uygulama daha gerektirir ancak saf tereyağ üretmek de çok zor bir iş değildir.

Tereyağı imalat yöntemi basitce bu şekilde özetlenebilir ancak sanayi söz konusu olunca ve insanların istekleri damak tatları söz konusu olunca ister istemez değişik seçenekler de gündeme geliyor, birçok çeşit tereyağ ortaya çıkıyor. Değişik lezzerler, değişik zevk arayışları tereyağ üzerinde de etkili oluyor ve en ufak bir koku ayrılığı bile insanların seçimleri üzerinde etkili olabiliyor. Bu sayede tereyağ ve süt işleme sektörü sürekli bir araştırma, geliştirme ve ağız tatlarını tatmin etme yarışına giriyor.
Süt kremasından elde edilen tereyağ ham halinde de oldukça lezzetlidir. Ham haldeki tereyağ ile saf tereyağı kavramını karıştırmayın, ikisi farklı anlamlı ifadelerdir. Ancak gerek kremanın işlenişi, gerekse tereyağ elde edildikten sonra içerisine katılan katkı maddeleri nedeniyle farklı şekillerde tereyağ lezzetleri ortaya çıkmaktadır. Bunlardan en önemli iki tanesi , tereyağ çeşitleri arasında büyük fark yaratmaktadır. Tereyağının ayrıştırılmasından sonra eklenen tuz miktarı, tereyağının tuzlu mu, tuzsuz mu olduğunu belirlemektedir. Tuzlu tereyağ ve tuzsuz tereyağ tamamen farklı lezzetler olup, farklı damak tatlarına hitap etmektedir. Tuzlu tereyağının kullanıldığı yemek ve aperatifler ile tuzsuz tereyağının kullanıldığı yiyecekler farklıdır.

Aperatifler, en Kolay Atıştırmalık Tarifler ve nefis yemek ariflerinizde tuzlu tereyağ kullanabilirsiniz.
Tamamı denenmiş en kolay tereyağlı aperatif yemekleri, evde olan malzemeler ile hızlıca hazırlayabilir, misafirlerinize eşsiz tereyağ kokusunu tatdırabilirsiniz. Tatlı ya da tuzlu tereyağlı aperatif tariflerini nefis yemek tariflerinde kullanarak aynı zamanda sağlıklı yaşam kulvarında da yol almış olursunuz.

Çarşıda, pazarda, süpermarkette bulabileceğiniz farklı türdeki tereyağı ve her bir tereyağının avantajlarını ve nerde nasıl kullanılacağı hakkında bilgiyi sitemizde bulabileceksiniz.

Posted inTereyağ
Taggedsaf tereyağ, tereyağ, tereyağ çeşitleri, tuzlu tereyağ, tuzsuz tereyağ
Posted on Ocak 3, 2019 by Tereyağcı
Sarı Tereyağ ve Beyaz Tereyağ
Sarı Tereyağ ve Beyaz Tereyağ Arasında Fark Var Mıdır ?:
Tereyağlar hakkında konuşulurken en önemli faktörün tereyağın rengi olduğu düşünülür. Sarı veya beyaz oluşu tereyağının kalitesiyle birlikte değerlendirilir. Tereyağ ve saftereyağ renkleri konusu uzmanlar arasında da fikir ayrılıklarına neden olmaktadır. Sarı tereyağlar genellikle daha doğal koşullarda elde edilmiş olarak varsayılırlar.

Sütün işlenmesi sonrası malzeme altında yer alan peynir altı sularından tereyağı elde edilmesi konusu peynir ile ilgili imalat aşamalarının başında yer almaktadır. Süt işleme teknolojileri ilerledikçe bu tür atık maddelerden faydalı ürünler elde etme yöntemleri gelişmektedir. Ve imalat aşamalarında ziyan edilen faydalı ürün miktarı azalmaktadır.
Küflenen tereyağı nasıl temizlenir yöntemleri arasında da konusu geçen peynir altı suyu kreması tahlilleri önemsenerek gıda teknolojileri arasında yerini almalıdır. Küflenmis tereyağı yenir mi diye soranlar elbetteki küflenmiş tereyağını küflenmiş peynir gibi düşünenlerdir. Küflenmiş peynir başka bir konseptir, canlı organizmaların hayatlarını devem ettirdikleri peynir cinsleri vardır. Bu peynir cinslerinde yer alan antibiyotik özellikli küfler ile tereyağında gördüğünüz küfleri birbirleriyle karıştırmayınız. Tereyağınızın üzerinde oluşan küflerin ne olduğunu bilemezsiniz ve bu durum kesinlikle tereyağınızın bozulduğuna işarettir. Tereyağı uzmanına danışmadan tüketmemenizi öneririz. Bozulmuş süt ürünleri diğer malzemelere benzemez, açısından çok ciddi tehlikeler oluşturabilirler. Sağlığınızı düşünüyor iseniz süt ürünlerini satın alırken ve muhafaza ederken çok dikkatli olmanız gerekir. Aynı şekilde süt ürünlerini tüketirken de mutlaka azami dikkat ve hijyen koşullarına uyum aranmalıdır.

Sarı tereyağı beyaz tereyağı arasında tat, lezzet ve besin değerleri açısından bir fark yoktur. Sarı tereyağı rengini hayvanların yediği otların renklerinden almış bir tereyağıdır. Bu sarı rengin hiçbir anlamı yoktur. Önemli olan tereyağının içeriği ve sütü üreten hayvanın düzeyidir. Sağlıklı bir inekten elde edilen süt kesinlikle bembeyaz renktedir ve bu beyaz renkli sütten elde edilen tereyağı da beyaz olur. Tadı ve lezzeti daha güzeldir. Ancak piyasada sarı renkli tereyağları daha çok talep gördüğü için firmalar tereyağ üretirken içerisine sarı renk veren malzemeler katmaktadır. Sarı renk sağlamak için tereyağı içerisine katılan bu renk verici maddelerin çoğu sağlık için zararlı olmayan organik maddelerden seçilir. Örneğin havuç içerisinde yer alan karoten bu tür bir malzemedir ve halk arasında süt kremasına çokça katıldığı söylenerek bu kremalardan üretilen tereyağlarına da sar rengi verdiği belirtilmektedir. Buradan da anlaşılıyor ki, market raflarını süsleyen sapsarı tereyağlarını üreten çoğu firma aslında sahtekardır. Tereyağını gerçek renginde pazarlayamayacakları için sarı rengi veren maddeler katarak market raflarında satış olasılıklarını artırmaktadır. Vatandaşlarımız da yeterli bilgi düzeyine sahip olmadıkları için bu sarı tereyağlarını daha güzel ve daha doğal sanmaktadırlar. Bu durum tereyağ piyasasında çok rastlanan bir durumdur.

Ülkemizde bu tür firmalar tereyağının fazla üretildiği ilk bahar ve yaz döneminde ürettikleri tereyağları büyük kg’lik miktarlarda dondurarak soğuk hava odalarında -14 ile -16 °C arasında değişen derecelerde saklayarak, tereyağı üretimininaz olduğu kış aylarında ortaya çıkararak tüketime sunmaktadırlar. Bazen de yazları elde edilen süt kreması -12 ile -16°C ‘da dondurularak kışa saklanmakta , kış döneminde elde edilen taze kaymağa katılmak suretiyle yeni ve taze tereyağı haline getirilmektedir. Bu yöntem ile yazın ve kışın elde edilen süt kremaları arasındaki kıvam farkı da giderilmiş olur sert kış tereyağına yaz kremasından elde edilmiş yumuşak yaz tereyağı eklenmiş olur. Bu ürün sürülmesi ve kullanımı daha kolay bir tereyağ olarak karşımıza çıkar. Tereyağ yerine süt kremanın dondurularak saklanması çok avantajlı bir yöntem değildir. Çünkü tereyağına oranla daha fazla yer kaplamaktadır ve dondurucu maliyetleri daha yüksektir.

Posted inTereyağ
Taggedbeyaz tereyağ, saf tereyağ, sarı tereyağ, tereyağ
Posted on Ocak 3, 2019 by Tereyağcı
Tereyağ
Civciv Tereyağ
Tereyağ ile ilgili aramalarımız sonucunda Türkiye’de ve dünyada birçok tereyağ çeşidi olduğunu ve bunların tamamına yakınının süt kremasından yapıldığını öğrendik.
Tereyağı fiyatlarını etkileyen faktörlerin başında krema kaynağı olarak kullanılan sütün kalitesi gelmektedir. Yüksek yağ oranı içeren sütler daha fazla miktarda tereyağ üretilmesine neden oluyor. Tereyağ fiyatı ise sütün kuru madde ve aroması ile ilgili olarak değişmektedir.
Tereyağı fiyatları 2018 yılında yüksek seviyelerde seyretti. Bunun en önemli nedeni 2018 yılında süt kreması konusunda piyasalarda yetersizliklerin oluşu üretim ve tüketim dengesinin oturmamış oluşudur. Tereyağ fiyatları 2019 yılı boyunca da yine süt fiyatları ve ulusal süt konseyinin Türkiye genelinde belirleyeceği soğuk çiğ süt fiyatlarına bağlı olacaktır.

Kebir tereyağ fiyatları piyasanın gördüğü en istikrarsız tereyağ fiyatlarıdır. Çünkü kalite ve fiyat arasında olması gereken ilişki yoktur. Tereyağ müşterisi kebir tereyağlarına hakkettiğinden daha fazla ücret ödemektedir.
Tereyağı faydaları gerek yerel basında gerek ulusal kaynaklarda oldukça fazla dillendirilmiş olmasına rağmen yine de tam olarak anlaşılamamıştır. Tereyağının yararları artık üniversitelerimizde ve araştırma kuruluşlarımızda daha fazla araştırılmaktadır. Dünyada da tereyağ kullanımı arttıkça bu araştırmalar artacak, tereyağ faydaları daha çok anlaşılır olacaktır.

Marketlerde ve online gıda sitelerinde görmeye alışkın olduğumuz tereyağ markaları bizleri yanıltmasın, çoğu süt işleme firması tereyağı üretimini peynir öncesi sütten veya peynir altı suyundan elde edilen yağlardan yapmaktadır.
Bahçıvan tereyağı fiyatı diğer tereyağ markalarına göre düşük olarak nitelendirilebilir ama bu yine de markete ve dükkanın bulunduğu semte göre değişebilmektedir. Yüksek kira bedelli semtlerde elbetteki bahçıvan tereyağı ve diğer tereyağı markaları biraz daha yüksek fiyatlarla satışa sunulacaktır. Civciv tereyağları bu marketler için daha uygun bir ürün yelpazesi sunmaktadır, çünkü civciv tereyağı her müşteri kitlesi ve her türlü alım gücü olan tereyağı müşterisine hitap edecek tereyağ çeşitleri sunmaktadır.
Tereyağı yapımı çok zor ve meşakatli bir operasyon değildir. Ancak kaliteli tereyağ yapımı oldukça incelik gerektiren, bir ustalık meziyetidir. Günümüzde gelişmiş hijyen teknolojileri ile de bu ustalık birleştiğinde tüketicim lehine harika ürünler ortaya çıkmaktadır.

Civciv Tereyağı kilosu diğer tereyağ firmalarının birim fiyatlarına göre yüksek görünebilir ama lezzet ve açısından yüzde yüz emin olabileceğiniz bir tereyağıdır. Genellikle civciv tereyağları inek sütünden elde edilir.Zaman zaman değişik çeşitleri süt kremasından, manda sütünden, keçi sütünden veya koyun sütünden elde edilebilir.

Posted inUncategorized
Taggedcivciv, civciv tereyağ, saf tereyağ, tereyağ
Posted on Aralık 25, 2018 by Tereyağcı — Leave a comment
Saf Tereyağ İyi midir ?
Saftereyağ mı ? Normal Tereyağ mı ?
Normal oranlarından daha fazla şişirilmiş obezite oranları nedeniyle onlarca yıldır suçlanmakta olan yağ, özellikle tereyağ büyük bir ihtişamla geri dönüyor, sofralarımızda yerini alıyor. Bu da tereyağı satışlarında büyük bir ivme yarattı.

Çeşitli Üniversite ve araştırma kuruluşu tarafından yayınlanan bazı araştırmalara göre, tereyağı tüketiminin 2017’de yaklaşık 50 yıllık rekor bir seviyeye ulaşıldığı tespit ediliyor. Gelecekte tereyağı tahmini olarak (istemesek de tereyağının önünü kesemeyiz) tereyağı kahvesi gibi modaya uygun malzemelerin, McDonald’s gibi büyük şirketlerin kahvaltı yiyeceklerinin içerisinde margarinden tereyağına geçişi nedeniyle tüketimi önümüzdeki yıllarda artmaya devam edecek.

Dünya ‘da tereyağına yönelik artan talebi beslemek için şirketler her zamankinden daha fazla seçenek sunuyor. Tereyağ tabalı ürün çeşitlerini arttırıyorlar. Ancak her çeşit tereyağı gerçekten insan sağlığı için iyi midir?

Donmuş soğuk tereyağını hızlıca yumuşatma yöntemi:

Geçtiğimiz yıllarda tereyağı tüketimini engellemek isteyen kurumlar bugün tereyağını destekleyen açıklamalar yapıyorlar. Gıda Araştırmalar ve Çiftçileri Koruma Derneği Tıp Merkezi’ nden tıbbi direktör Dr. Markanı Yazsanaman kısa bir süre önce YARIN gazetesine yazdığı makalede otla beslenen etlerin, hububatla beslenen hayvanların etlerindeki yağ bileşiminin daha fazla antioksidan ve besin maddesi içerdiğini söyledi, ise bu nedenle tüketiciler için eğer önlerinde seçenek var ise otlaktan, otlarla beslenen ineklerden veya keçilerden yapılan tereyağı tüketmelerini öneriyor.

.

Gezen ve doğal otlarla beslenen hayvanlarından elde edilen ürünler daha yüksek fiyatlı olmasına rağmen, Dünya ‘da özellikle Amerika’ da insanlar bu tür beslenen hayvanların ürünlerine geçiş yapmaya başlamıştır.

2017’de yapılan ABD ‘de tereyağı piyasasındaki satış rakamlarına göre, İrlanda’dan getirilen zengin, kremsi tadıyla bilinen otlu bir tereyağı olan Kerrygold, çok satan diğer tereyağ markalarından Land O’Lakes ve Challenge tereyağlarının arkasında üçüncü sırada yer aldı. 8 onsluk bir Kerrygold paketi, en çok satan markaların aynı ebattaki üründen yaklaşık 50 kuruş daha pahalı. Breakstone’s ve Tillamook (hormon kullanılanmayan ve ilaçlarla tedavi edilmeyen ineklerden elde edilen markalardır) yakından takip etti.

Tereyağını, açık vaziyette dökme olarak satın alın ve bir yıla kadar dondurucuda saklayın. NBC News ve Beslenme editörü Madelyn Fernstrom, TODAY Food’a zeytin, mısır veya aspir gibi bitkisel yağlarda bulunan sağlıklı yağlarla dengelenmiş olmaları halinde hiçbir yağın sınırsız olmadığını söyledi.

Fakat Kerrygold’un her şey için görüldüğü gibi olmadığını ve görüldüğü gibi yorumlanmaması gerektiğini söylendi.

“Çimen ile beslenen hayvanlardan gelen tereyağı,” ifadesi “olan bir besindir. Zaten menülerinize eklememişseniz, yemeğinize bu günden sonra da eklemeyin – sağlık açısından bir artı değildir, ” Ferdinant Tayyarefur da Yarın gazetesine ‘e e-posta ile söyledi. Bununla birlikte, otlarla beslenen hayvan proteinlerinin yağ içeriğinin, tahılla beslenen hayvanlardan daha iyi bir beslenme profiline sahip olduğunu ekledi.

Otla beslenen hayvanlardan elde edilen tereyağı lezzetli, ancak açısından daha yüksek değerlere sahip değil. Ve bazen sadece tadı güzel olduğu için (kontrollü miktarlarda) tüketmek hoş karşılanabilir. Yemeğinizin kötü yiyecekler içereceğini söylemiyorum. Sadece porsiyonlarınızı küçültün diyorum.” . Mümkün olduğunca saftereyağı tercih edin, çünkü saftereyağı kullanımı esnasında tereyağının içerisinde yer alan su benzeri gereksiz maddeleri almazsınız ve kullanım esnasında, özellikle kızartma yaparken sıçrama, köpürme gibi problemler yaşamayacaksınız.

Daha yüksek yağ içeren yiyecekleri sarmış olan sağlıklı olarak adlandırılan şey, büyük ölçüde Atkins, ketojenik ve bunların birçoğu gibi diyetlerin tekrar geri dönmesinden kaynaklanmaktadır, bu durum protein ve yağların tüketmekten daha tatmin edici (ve kilo vermek için daha iyi) olmasını tercih etmektedir. çok fazla karbonhidrat yerine bu tür protein ağırlıklı beslenme her zaman daha tercih edilir olmuştur.

Uzman doktor Halisinasyon Gohurdunmu insanların diyetlerinden tamamen yağ almadıklarından çok söz etmekte, ve özellikle süt, avokado, kuruyemiş ve fındık ezmesi de dahil olmak üzere birçok farklı kaynaktan sağlıklı azar miktarlarda tüketilmesi gerektiğini belirtmektedir.

Karadeniz insanı her tür doğal tereyağı tüketmeyi tavsiye eder ve en güzelini en kalitesini üretir. İster otla beslenen ineklerden isterse tahılla beslenen hayvanlardan gelen tereyağlarını ölçülü olarak tüketebilirsiniz.

Posted inTereyağ
Taggedsaf tereyağ, saftereyağ, tereyağ
Posted on Aralık 25, 2018 by Tereyağcı — Leave a comment
Tereyağ Nedir
Süt içerisinden elde edilen Tereyağı, sıvı sütün en yoğun formlarından biridir. Bir kilo tereyağı yaklaşık yirmi litre ham sütten elde edilir. Bu üretim işlemi, yaklaşık 18 litre yağsız süt ve ayranın da ortaya çıkmasına neden olur. Eskiden bu artık sıvı çöpe atılır veya hayvanlara verilirdi. Günümüzde yağsız kısım büyük oranda artmıştır ve diğer süt ürünlerinde de kullanılır. Neredeyse hiç kullanılmayan süt atığı kalmaz.

saftereyağ
Süt işleyen sanayi işletmelerinde, ticari olarak üretilen tereyağı yüzde 80–82 süt yağı içermektedir. Bu tereyağlarında ayrıca yüzde 16–17 su ve yağ dışında yüzde 1-2 süt katı yer alır (bazen lor olarak da isimlendirilir). Tereyağının içerine tuz katılabilir, konsantrasyonlarında yüzde 1 ile 2 ilave edilen tuz bulunabilir. Tuz katılmamış tereyağları tatlı tereyağı olarak bilinirler. Bu tuzsuz tatlı tereyağ, tuz katılabilen veya tuz katılamayan “tatlı krem” tereyağı ile karıştırılmamalıdır. Piyasadaki azaltılmış yağ veya “hafif” olarak bilinen tereyağı genellikle yaklaşık yüzde 40 süt yağı içeriği ile diğer tereyağ türlerinden farklıdır. Normal tereyağı ayrıca protein, kalsiyum ve fosfor (yaklaşık% 1.2) ve yağda çözünen A, D ve E vitaminlerini bol miktarda kapsayan enfes bir besleyici maddedir.

Türkiye ‘de özellikle Karadeniz bölgesinde üretilen tereyağın eşsiz lezzetine katkıda bulunan yüz yirmi bir den fazla farklı bileşik olmasına rağmen, yağın lezzetinden sorumlu çok önemli beş temel faktör vardır. Bunlar yağ asitleri, laktonlar, metil ketonlar, diasetil ve dimetil sülfürdür. Tereyağ içerisindeki bu yapıyı ayrıntılı incelemek için sitemizi takip ediniz.

Saf tereyağ
Tereyağının kimyasal olarak incelenmesinde , tereyağı yağı esas olarak, özellikle palmitik, oleik, miristik ve stearik asitler gibi yağ asitlerinden türetilmiş olanlardan oluşan bir trigliserit karışımı olarak karşımıza çıkar. Tereyağı yağının yağ asidi bileşimi, sütün elde edildiği hayvanın yediklerine göre değişiklik gösterir. Bu asitlerin, Reichert-Meissl veya Reichert – Wollny’ nin miktarının ölçülmesi, tereyağı yağının analizinde önemlidir. Reichert-Meissl’ in tereyağı analiz yöntemi ve tereyağı ve tereyağ yerine kullanılan maddelerin incelenmesi için uygulanması hakkında araştırma yaparak bu konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Samsun ilinde üretilen saftereyağ örneklerinde Reichert-Meissl sayılarını tespit etmektir. Samsun il ve ilçelerinden 2013 yılında 74 adet, 2014 yılında 182 adet sadeyağ örneği toplanarak çalışmayapılmıştır. Örneklerin Reichert-Meissl
sayılarının tespiti TSpor 773313 standardına uygun olarak gerçekleştirilmiştir. 2013 ve 2014 yıllarında
toplanan ssaftereyağ örneklerine ait ortalama Reichert-Meissl sayıları üniversitlerin araştırma dökümlerinin bulunduğu kaynaklarda kolaylıkla ulaşılabilir. Analiz edilen tüm sadeyağ örneklerinde en düşük ReichertMeissl
sayısı ve en yüksek Reichert-Meissl sayısı ise saftereyağ özelliklerini belirlemektedir. Sadeyağ
örneklerinin Reichert-Meissl sayıları yapılan diğer çalışmalar ile kıyaslandığında ortalama
Reichert-Meissl sayısının düşük olduğu tespit edildiğinde saftereyağının kalitesi hakkında bilgi edinmek mümkün olur.

Posted inTereyağ
Taggedsaf tereyağ, saftereyağ, tereyağ
Posted on Kasım 21, 2018 by Tereyağcı — 1 Comment
Saf Tereyağ
# Manda Tereyağ ve İnek Sütünden saftereyağ için anahtar kavramlar sitemizde çeşitli sayfalarda açıklanmaktadır.
1 Samsun yoğurt: Bulunamadı olarak sonuçlandırılan ve ilk 50 sıra içerisinde yeralmayan Samsun yoğurt kelimesi bizim sözlüğümüzde de bulunamamıştır.
2 Samsun tereyağ: Şeklinde iki kelimeli olan tereyağ terimi de bulunamamıştır. İlk ellibeş sıra tekrar incelendiğinde içerisinde manda ve gerçeği de bulunamadı görünüyor.
3 Samsun saftereyağ: Dördüncü sıra olarak ve sıradasınız etiketi ile bulunamadı listemizde ilk 50 sıra içerisinde yer almaktadır.
4 Saftereyağ Bulunamadı: Diyen bir kişi saftereyağını yeterince aramamış demektir. İlk ellibeş ifade içerisinde bulundu veya bulunamadı diyen ilk 50 sıra içerisindeki vatandaşlarımız Samsun tereyağını hiçbir zaman bulamazlar.
5 Samsun bafra manda : Bulunamadı – İlk 50 sıra içerisinde Bulunamadı – İlk 50 sıra içerisinde
6 Manda tereyağ Bulunamadı kaydı tutulabilir çünkü kış aylarında genellikle hayvanlar içeri alınır. Bataklığa veya sazlığa bıralıkmazla. İlk 50 gün üşüyüp rahatsızlanmayan manda zaten geri kalan 50 günlük süre içerisinde kendine bakacaktır.
7 Samsun manda yoğurt: : İstanbul arayışlarımız boşa çıktı ve Samsun manda yoğurdu İstanbulda bulunamadı. İlk ellibeş sokak ve cadde gezildiğinde muhtelif süt satıcılarına rastlandı ancak Samsun manda yoğurdu marketler dahil bulunamadı. Sıra içerisinde dağıtım ve tanıtım yapılması planlandı.
8 Manda saftereyağ : İzmir şehrinde bulunamadı. Önde gelen ilk 50 market sıra sıra içerisine girilerek arandı, sorgulandı. Bulunamadı İlk 50 sıra market içerisinde manda saftereyağ bulunamadı.
9 Samsun günlük yoğurt : Samsunda yoğurt günlük olarak taze evinize gelebilir. Aynı gün bile 6. sırada olmanız yeterli, ancak adresinizde bulunamadı olarak kayıtlarımıza geçerse, arkadaşlarımız bir sonraki teslimatta zorlanabilirler. İlk 50 sıra içerisindeki müşterilerimize sezon boyunca indirimler yapmaktayız.
10 Samsun manda süt : Bulunabilir. Bu manda sütünü yoğurt, peynir, kaymak, dondurma yapımında kullanabilirsiniz.Dünyada ilk 50 sıra içerisinde bulunanan kalitede bir süttür. Yani Samsun manda sütü ilk 50 sıra içerisinde yer alır, ama tereyağ bulunamaz.
11 Samsun manda : Manda yoğurdu Samsun Bafra manda sütünden yapıldığı için İçerisinde katkı maddesi bulunamaz. En iyi ilk 50 sıra içerisindeki yoğurtlar incelendiğinde ortak noktalarının iyi ustalık ve kaliteli süt olduğu ortaya çıkacaktır.

Posted inTereyağ
Taggedsaftereyağ, tereyağ
Posted on Kasım 21, 2018 by Tereyağcı — 1 Comment
Saf Tereyağı (Ghee) ile Tereyağ Arasındaki Fark Nedir?
Saf Tereyağı (Ghee) ile Tereyağ Arasındaki Fark Nedir?
Ghee (Saf tereyağ) sıvı ve süt katılarını yağdan ayırmak için tereyağını ısıtarak yapılır ve tereyağı için benzer bir besin profili paylaşır. Hem doymuş hem de yağda çözünen A, E ve K vitaminleri açısından yüksektir. Ancak, ikisini birbirinden ayıran bazı benzersiz farklılıklar vardır.
Her şeyden önce ghee, tereyağına göre kısa ve orta zincirli yağ asitleri açısından iki kat daha zengindir. Bu yağ türleri vücutta uzun zincirli yağ asitlerine kıyasla metabolize olur ve çalışmalar kalp hastalığı ile ilişkili olmadığını gösteriyor. Tereyağından saf yağ nasıl yapılır?
Ghee’nin aynı zamanda tereyağından daha yüksek ısıya dayanıklıdır. Bu da oksitlenme ve zararlı serbest radikaller oluşturma riski olmaksızın daha yüksek bir sıcaklıkta ısıtılabileceği anlamına gelir. Kahverengi tereyağ nasıl yapılır?
Ghee’dan süt katıları çıkararak, gaine kazein ve laktoztan kurtulur. Birçok kişi alerji veya şişkinlik, gaz, bulantı ve karın ağrısı gibi belirtilere neden olabilecek bu bileşenlere duyarlılıkları vardır.Kendi tereyağınızı yapmak ister misiniz?
Son olarak, ghee ile tereyağ arasında tad farkıda da vardır. Tereyağ tipik olarak kremsi ve tatlı olarak tanımlanırken, ghee’nin çatlak, zengin ve daha yoğun bir tadı vardır.
Saf Tereyağının Faydalarını Biliyor Musunuz?
Ghee işlemi saf tereyağını (yağ) bırakarak, tüm su ve süt katılarını uzaklaştırma işlemidir. Laktoz hoşgörüsüzlüğü olanlar için sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca Ghee’yi buzdolabında tutmanız gerekmez.
1. Yüksek Isıya Dayanıklıdır
Yağ yanmaya başladığından duman çıkarmaya başlar. Duman noktasının üstünde bir pişirme yağının ısıtılması onun parlama noktasına çıkmasına ve bir yangına neden olma riskini arttırmaktadır. Bu da yağlarda besin maddelerinin parçalanıp yağın oksitlenmesine ve zararlı serbest radikalleri oluşturmasına neden olur .
Ne yazık ki, kullandığımız birçok yağ aynı durumdadır. Kanola yağı, yerfıstığı yağı, mısırözü yağı ve soya yağı genellikle genetik olarak modifiye edilir ve ayrıca kararlılıklarını arttırmak için kısmen hidrojene edilir. Saf Tereyağ nasıl yapılır?
Ghee, yüksek duman noktası ve sağlığa yararlı etkileri nedeniyle pişirme için mükemmel bir seçimdir. Ghee’nin dumanı noktası 385 derece olup, tereyağ 250 derecedir. Bu, ghee’yi fırında pişirmede, sote ederken ve kavurmak için içerdiği önemli besinleri yok etme riski olmadan rahatlıkla kullanabileceğiniz anlama gelir.
2. Yağda Çözünür Vitaminlerle Dolgulanmıştır
Beslenmenize bir kaşık ghee eklenmesi, bazı ekstra yağda çözünen vitaminleri almanın mükemmel bir yoludur. Ghee, tüm önemli vitaminleri A vitamini, E vitamini ve K vitamini alımını artırmanıza yardımcı olabilir. Ghee (saf tereyağ) ile tereyağ arasındaki farklar nelerdir?
Sızdıran barsak sendromu , IBS veya Crohn’s gibi herhangi bir rahatsızlıktan muzdaripseniz vücudunuz bu yağda çözünen vitaminleri emme konusunda zorluk çekebileceğinden özellikle bu çok önemlidir. Ghee, günlük ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olması için bu besin maddelerini artırarak sağlığınıza yarar.
3. Laktoz ve kazein içermez
En iyi ghee faydalarından biri, laktoz ve kazein proteinden muaf olmasıdır . Bazı kişilerin süt alerjisi vardır; bu da kazeine duyarlılığın artmasına bağlı olabilir ve diğerleri laktoza aşırı duyarlı olabilir. Kazein alerjisi olan kişiler için, reaksiyon, dudak, ağız, dil, yüz veya boğazda şişme veya sıkışıklık. Kaliteli tereyağ nasıl anlaşılır?
4. Konjuge Linoleik Asit İçerir
Ghee, konjuge linoleik asit (CLA), sağlıklı yararların uzun bir listesiyle ilişkili bir yağ asidi ile doludur. Bazı çalışmalar CLA’nın vücut yağını azaltmada, kanser oluşumunu önlemede, inflamasyonu hafifletirken hatta kan basıncını düşürmede etkili olabileceğini bulmuştur. Evde tereyağ yapmak ister misiniz?
5. Butirat ile yüklüdür
Butirat veya bütirik asit, bağırsak sağlığında merkezi bir rol oynayan kısa zincirli bir yağ asididir. Bazı çalışmalar, bunun sağlıklı insülin düzeylerini desteklemesine, inflamasyonla mücadele etmesine ve Crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi durumlardan muzdarip bireylerin rahatlamasına yardımcı olabileceğini öne sürüyor.
6. Güçlü, tereyağı lezzetine sahiptir
Süt katılarını ve suyu tereyağından çıkararak, ghee, normal tereyağından daha güçlü, daha yoğun bir tada sahip olur. Ghee ile yemek yaparken, aynı tatminkar, tereyağı lezzetini elde etmek için daha azına ihtiyacınız olduğunu görebilirsiniz. Tereyağı buzdolabında saklanmalı mı, saklanmamalı mı?
7. Kemiklerinizi güçlendirir
Düzenli olarak diyetinize birkaç porsiyon ghee katmanız, K vitamininin ihtiyaçlarını karşılamanıza yardımcı olabilir. K vitamini, kan pıhtılaşması, kalp sağlığı ve beyin fonksiyonu gibi birçok için çok önemlidir. Kemiklerinizi sağlıklı ve güçlü tutmanız söz konusu olduğunda da son derece önemlidir. Tereyağ bozulmadan uzun süre nasıl saklanır?
8. Sağlıklı kilo vermeyi teşvik eder
Ghee ve hindistancevizi yağı gibi sağlıklı yağlarda bulunan orta zincirli yağ asitleri yağ yakmayı artırabilir ve kilo kaybını arttırmaya yardımcı olabilir. Yapılan araştırmalara göre, orta zincirli trigliseritlerin, uzun zincirli trigliseritlere kıyasla vücut ağırlığı, bel ve kalça çevresi, toplam yağ ve karın yağının azalmasına yardımcı olduğunu gösteriyor. Tereyağını oda sıcaklığına getirmenin yöntemleri
9. Sindirimi İyileştirir
Yukarıda belirtildiği gibi, ghee optimal sindirim sağlığının korunması için çok önemli olan kısa zincirli yağ asidi olan bütiratın mükemmel bir kaynağıdır. Butyrate, kolondaki hücreler için enerji sağlar, bağırsak bariyer işlevini desteklemeye yardımcı olur ve iltihaplanmayı önler. Tereyağ için 5 müthiş kullanım
10. İnflamasyonu Dindirir
Enflamasyon, yabancı istilacılara karşı vücudun savunmasına yardımcı olmak için normal bir bağışıklık tepkisi olabilse de, uzun süreli inflamasyonun kronik hastalığın gelişimine katkıda bulunduğu düşünülmektedir.
Posted inTereyağ
Taggedsafteretağ, tereyağ
Son Yazılar
Kaliteli Tereyağ Üretimi
GEZEN İNEK TEREYAĞI
Tuzlu ve Tuzsuz Tereyağı
Tereyağ Çeşitleri
Sarı Tereyağ ve Beyaz Tereyağ
© Saf Tereyağ 2019