Hamilelikte Pastorize Süt :
Pastörize süt piyasada süte ulaşabileceğimiz birkaç formattan biridir. Diğer süt tüketim şekillerine göre pastörize süt, hamilelik sırasında vücudunuz, gelişmekte olan bebeğinizin büyümesini sağlamak ve sizin bünyenizi desteklemek için daha da fazladan beslenme avantajına sahiptir. Sütün bu ihtiyaçların bazılarını karşılaması için en etkili bir yol olabilir. Genel olarak, süt bebeğinizin gelişimini desteklemek sizin vücudunuzun eksikliklerini gidermek için bol miktarda besin maddesi sağlar ve hamilelik süresi esnasında süt içmek uzun süreli sağlık problemlerinin ortadan kalkmasını sağlayabilir. Tam taze ve günlük çiğ süt az yağlı sütten veya yağsız sütten daha fazla kalori ve doymuş yağ içeriyor olsa da, genel olarak sütün spesifik faydaları kadınlar için bu potansiyel dezavantajlardan daha önemlidir. Pastörize süt eğer taze süt bulamazsanız son seçenek olmalıdır. Dengelenebilir bir beslenme tarzı gebelik boyunca ve daha sonrasında da sağlık durumunuzun iyi olmasını sağlayacaktır.
Kalsiyum gebelik döneminde çok önemlidir. Eğer 24 yaşındaysanız, Cleveland Clinic’e göre, hamile kaldığınızda günde toplam 1.200 miligram kalsiyuma ihtiyacınız vardır. 24 yaşından küçük gebe günde 1,200 ila 1,500 miligrama ihtiyaç duyuyor. Hamileyken yeterli diyet kalsiyumu almazsan, vücudun bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak için kemiklerinden kalsiyum alabilir. Süt, yoğurt veya peynir gibi dört porsiyon sütün tüketilmesi, kalsiyum ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olabilir. Bütün süt, fincan başına 276 miligram kalsiyum içerir, bu nedenle kalsiyum alımına katkıda bulunabilir.
Tükettiğiniz pastörize süt hangi marka ve hangi statüde olduğuna göre farklı besin değerleri içerebilir. Pastörize süt yüksek sıcaklıkta işlem gördüğü için bu besin değerleri taze günlük çiğ süte göre daha düşüktür. Ancak bu pastörize süt zararlıdır anlamına gelmemelidir.
Bütün süt genelde D vitamini ile kuvvetlendirilir, bu da gerekli besin maddesidir. 2011’de Annals of Nurology’de yayınlanan bir araştırma, gebelik sırasında süt ürünlerinin D vitamini ile annelik tüketiminin çocuğun çoğul skleroz riskini azalttığını buldu.
DHA Güçlendirilmiş Süt:
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı bütün süt, hamileliğin son birkaç ayı boyunca gelişmekte olan fetal beyne aktif olarak dahil edilen temel bir yağ asidi olan DHA ile güçlendirilmiştir. 2013 yılında “American Journal of Clinical Nutrition” da yayınlanan bir araştırmaya göre, annenin diyetindeki DHA, fetal beyin gelişimini artırabilir ve çocuğun IQ’sunu etkileyebilir. Sadece süt ve yüzde 2 süt DHA ile güçlendirilebilir, çünkü süt yağ içeriğinin bir parçasıdır. Bu, beslenme DHA’sının önemli bir kaynağı olan fazla miktarda balık yemeyen veya yemeyen hamile kadınlar için özellikle önemli olabilir.
Sütün Uzun Vadeli Faydaları:
İster tam yağlı günlük süt veya az yağlı bir çeşit olsun hamilelik sırasında herhangi bir süt tüketmeniz çok olumludur, sağlıklı bir doğum ağırlığı sağlamaya yardımcı olabilir ve yetişkinlikte daha yüksekliğe katkıda bulunabilir “Avrupa Klinik Beslenme Dergisi” nde yapılan bir araştırmaya göre. Çalışmada günde 150 mililitre süt içen annelerin veya yaklaşık bir bardak süt içirilen çocuklar, gebelik sırasında daha az süt tüketen annelerin çocuklarına göre ortalama olarak 20 yaşlarında daha uzun boylu oldukları görülmüştür.