Gerçek doğal tereyağı nasıl anlaşılır?

kremasından  yapılan ve ya
ymak veya pişirmek için kullanılan soluk sarı yenilebilir bir yağlı hayvansal gıda maddesi olarak tanımlanabilir.

 

 

Tereyağı, hayvansal bir gıda maddesidir. Tereyağının ham maddesini süt yağı oluşturur. bir çeşit hayvansal yağdır. Yağın bileşiminde %82 oranında süt yağı, su, süt şekeri, mineraller, kolesterin, suda çözülmüş vitaminler, protein, asitler, aromalar ve proteinler bir araya gelmiştir.

 

Gerçek doğal nasıl anlaşılır?

Gerçek tereyağını, mutfağınızda oda sıcaklığında bıraktığınızda asla tamamen erimez sadece yumuşar. Ne kadar yumuşarsa yumuşasın şeklini de bozmaz. Eğer bir müddet sonra su gibi erimişse gerçek değildir.
Gerçek tereyağını dolaptan çıkarır çıkarmaz bıçakla kestiğinizde zorlanabilirsiniz bu normaldir, ancak sadece bıçak darbesi alan yerler kesilmeli (parçalanmalı). Eğer yağın bütünü bir taş gibi çatlıyorsa katkılı bir yağ olduğunu gösterir.
Sarı olan tereyağları gerçektir, beyazlar ise sahtedir gibi bir algıya kapılmayın! Tereyağının rengi yağ yapımında kullanılan hayvanın sütüyle alakalıdır.
Tereyağını tavada erittiğinizde göz göz olmuyor ve köpürmüyorsa kesinlikle sahtedir, ve sakın tüketmeyin. Doğal ve organik bir tavada kızdırılınca köpürür. Köpürmesinin nedeni tereyağının içerisinde bulunan suyun yoğunluk farkından dolayı yukarı çıkmasıdır.
Tereyağının oda sıcaklığında beklerken tam anlamıyla erimeyeceğini söylemiştik, ancak eridiği kısımların da kontrolü çok önemli. Erirken kendisinden daha farklı renkte (daha koyu sarı) eriyorsa, bu yağda boya kullanılmış ve sahtedir.
Gerçek ve doğal tereyağlarının fiyatları oldukça yüksektir, alırken bu bilgiyi de göz önünde bulundurun.

 

en yoğun sıvı sütlerinden biridir. Bir kilogram tereyağı üretmek için 20 litre süt gerekir. Bu işlem, bir kerede hayvan yemi veya atık olarak atılan yaklaşık 18 litre ve ayran bırakır. Bugün yağsız kısım, değerde büyük ölçüde artmıştır ve diğer ürünlerden tamamen faydalanmaktadır.

Ticari tereyağı, yüzde 80-82 süt yağı, yüzde 16-17 su ve yağ dışında yüzde 1-2 oranında süt katıdır (bazen lor olarak ifade edilir). Tuzu doğrudan% 1 ila 2’lik konsantrasyonlarda eklenmiş tuz içerebilir. Tuzsuz genellikle “tatlı” tereyağı olarak adlandırılır. Bu, tuzlanmış olan veya olmayan “tatlı krema” tereyağı ile karıştırılmamalıdır. Azaltılmış yağ veya “hafif” tereyağı genellikle yaklaşık yüzde 40 oranında süt yağı içerir. Tereyağı ayrıca protein, kalsiyum ve fosfor (yaklaşık% 1.2) ve yağda çözünen A, D ve E vitamini içerir.

Tereyağının eşsiz lezzetine katkıda bulunan 120’den fazla farklı bileşik olmasına rağmen, tereyağının aromasından sorumlu beş ana faktör şunlardır: yağ asitleri, laktonlar, metil ketonlar, diasetil ve dimetil sülfür. Kompozisyon hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kimyasal olarak yağı esas olarak trigliseritlerin, özellikle de palmitik, oleik, miristik ve stearik asitler gibi yağ asitlerinden türetilenlerin bir karışımından oluşur. Tereyağı yağının yağlı asit bileşimi, üretilen hayvansal diyete göre değişir. Bu asitlerin miktarının bir ölçüsü olan Reichert-Meissl veya Reichert-Wollny, tereyağı yağ analizinde önemlidir.

Beslenme Gerçekleri ve Sağlık Etkileri

Tereyağı, inek sütünden yapılan popüler bir süt ürünüdür.

Diğer süt bileşenlerinden ayrılan süt yağından oluşur. Zengin bir tada sahiptir ve yemek pişirmek, pişirmek veya ekmek üzerine yaymak için yaygın olarak kullanılır.

Geçtiğimiz birkaç onyılda, tereyağı, yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle kardiyovasküler hastalık için haksız bir şekilde suçlanmaktadır.

Bununla birlikte, kamuoyu ve bilimsel görüş yavaş yavaş kendi lehine değişiyordu ve şimdi birçok kişi tereyağının sağlıklı olduğunu düşünüyor.

Beslenme gerçekleri
Ağırlıklı olarak yağdan oluşan tereyağı, yüksek kalorili bir besindir. Bir çorba kaşığı tereyağı, orta büyüklükteki bir muza benzeyen yaklaşık 101 kalori içerir.