En Saglıklı Süt Markası :
En saglıklı süt markası hangisidir bilmiyorum ama bizim evde sürekli ülker içim süt kullanıyoruz 2 yaşında çocuğumuz var. Sizin alışkanlığınız nasıl ?, en faydalı hangisidir pastörize HUT süt markaları içerisinde, bilir ve fikirlerinizi öğrenebilirsek biz de belki değiştirebiliriz.
En iyi süt size en yakın ari işletmede üretilen süttür. Çünkü bu sütlerin nakliyesi ve size ulaşması uzun sürmez ve hemen marketlerdeki raflara yerlerşir. Bu sayede raf ömrü tükenen süt ve süt ürünleri de kısa sürede tazeleriyle değiştirilmiş olurlar. Yine başka bir yönden bakıldığında üretilen süt de besin değerleri kayıpları yaşanmadan size ulaştırılmış olur.
Süt üreticisi markası vermek biraz yanlış olur ama alacağınız süt içindeki yağ miktarını bilmeniz gerekir. Süt içerisindeki en kıymetli besin maddesi yağdır ve süte lezzet veren de süt yağıdır.İşletmelerin süt içerisindeki yağ oranını azaltmazsı sütü daha ucuza satmalarına imkan veriri. %3-3.5 yağ oranı süt için idealdir. Yağ oranı yüksek sütleri tüketmek daha mantıklıdır. Bunun dışında olarak sağlık pozisyonları gereği dikkat etmesi gereken kişiler yağ miktarı düşük olan light sütleri tercih edebilirler.
Ben kullandığım içim sütün ambalajına baktım yağ oranı 3.1 yazıyor, galiba iyidir. Açıklamanız çok etkili oldu.
İnternet arama motorlarında raw milk diye arama yapın görecekseniz ki en iyi süt nerdeyse yok.
Birçok işi bilen insan, uht süt, homojenize süt ve pastörize sütlerin tüketilmesinin sakıncalı olduğunu, mutlaka pastörize süt tüketimi gerekiyorsa sadece süt içmeyi değil, kefir, yoğurt, peynir gibi fermante süt ürünlerin satın alınıp kullanılmasını daha çok tavisye ediyor.
Amerika süt çiftlikleri ile dolu bir memleket ve birçok insan kendisi alıyor sütünü. İnsanlar gidip çiftçilerden çiğ süt alıp onu kullanıyorlar, mikrop kapıp hasta olmuş duymadık, görmedik.
En iyi süt için sütün hiç pastörize edilmemesi, (pastörize edince sütteki yararlı mikroplar, enzimler yıkılıyor, sütün protein yapısı değişip her türlü hastalığa neden olacak moleküller oluşuyor. sütün alındığı hayvanın ahırda mısırla tahılla değil de serbestçe yeşil otlarla beslenmesi gerek (hem hayvanda hastalık olmaması açısından hem de sütün daha doğal zengin olması açısından). sütün çiğ içilmesi hatta daha iyisi içilmemesi, ondan yapılan kefir, peynir, yoğurt, tereyağı gibi gıdaların yenilip içilmesi en faydalı ve yararlı yöntem olarak görünüyor.