Dost Süt Ürünleri

Dost

Dost ve dost sütün kalitesi ve devamlılığı hakkında sorusu olanlar gerekli bilgileri edinmek üzere aşağıdaki yazılardan faydalanabilirler.

dost süt

Dost süt ülker süt tesislerinde üretilen bir ülker markasıdır.Ülker süt ve dost süt kutu ambalajlarında üretim yerlerini inceler, etiketlerini kontrol ederseniz bunu anlayabilirsiniz.
Dost süt ürünleri, ülker süt ile dost süt aynı fabrikada üretilirler sadece ambalajları farklıdır. Sakarya daki fabrika her iki ürün içinde ev sahipliği yapmaktadır. Dost BİM marketleri için üretilmektedir.

dost yoğurtDost Süt ve Dost süt ürünleri, Kahvaltılık

BİM olarak Türkiye’nin önde gelen süt ve üreticilerinden aldığımız destekle siz müşterilerimize en taze ve sağlıklı sütlü mamulleri sunuyoruz. Bu grupta, süt, yoğurt, tereyağı gibi temel ürünlerin yanı sıra beyaz peynir, kaşar peyniri ve ürün yelpazemize BİM müşterilerinin seçimleriyle katılan değişik tatlardaki yöresel peynirlerimiz bulunmaktadır. Dost süt ürünleri, bu temel gıda maddelerinin yanı sıra meyveli yoğurtlarımız, büyüme küplerimiz ve aromalı süt çeşitlerimizle de 7’den 70’e her damak tadı için ayrı seçenekler sunuyoruz.
BİM olarak ayrıca, günün vazgeçilmez ve en keyifli öğünü olan kahvaltı sofralarınızı da ev yapımı kıvamında tatlarımızla zenginleştirmekteyiz. Reçeller, bal, zeytin, kahvaltılık gevrekler ve helva çeşitlerinde özel markalı ürünlerimiz ile size ve ailenize sağlıklı lezzetler sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Ülker, yoğurt sektörünün ünlü markası Dost’u niçin BİM’e devretti?
Sektörün önde gelen market zincirlerinden BİM’in private label ürünü Dost markası, bugün Türkiye’nin en çok satan yoğurt ve süt markası. Yani içim, Sütaş, Pınar, Yorsan; birçok markayı geride bırakmış durumda. Dost markalı ürünler Murat Ülker’in bir süre önce Fransızlara sattığı Ak Gıda tesislerinde üretiliyor.

 

 

Para dergisinin haberine göre Dost’un ilk sahibi Yıldız Holding’miş. Murat Ülker’in ilk niyeti bu markayı bisküvi markası yapmakmış. BİM’in ilk yıllarında Mustafa Latif Topbaş ve ekibi Murat Ülker’in elindeki markalardan birine talip olmuş. Murat Ülker de ortağı ve dostu Topbaş’a dört marka önermiş. Topbaş ve ekibi Dost markasını isteyince Ülker de onları kıramamış ve markayı BİM’e devretmiş. Tam bir dost alışverişi olmuş… Bu devir sayesinde Dost Türkiye’nin en çok satan yoğurt ve süt markası haline dönüşmüş.
Kalite Güvencesi

dost tava yoğurt

Uyguladığımız koşulsuz iade garantisi politikasıyla müşterilerimizin menfaatini en üst düzeyde tutmaktayız. Aldığınız bir ürünü hiçbir neden belirtmeden ve zaman kısıtlaması olmadan fişiniz ve kredi kartı slipiniz ile birlikte iade edebilirsiniz.
“Kalitemiz güvencemiz altındadır” logomuz kuruluşumuzdan bu yana düsturumuz olmuştur.
BİM olarak sattığımız ürünlerin güvenliği ve insan sağlığı her türlü maddi getirinin üzerinde tutulmaktadır. Ürünlerimizin yasal sınırlamalara ve BİM kalite kriterlerine uygunluğu garantimiz altındadır.
BİM olarak mağazalarımızda satılan ürünlerin fiyatlarına olduğu kadar kalitelerine de önem vermekteyiz. Kalite güvence bölümümüz, her bir ürünün yasal zorunluluklara ve BİM kriterlerine uygunluğunu test ettirerek onay vermekte ve uygun bulunan ürünler satışa sunulmaktadır. Satış aşamasında da ürünlerin kalitesi ve yasalara uygunluğu düzenli olarak bağımsız, akredite laboratuarlarda test edilmektedir.
Ürün portföyümüzün kalitesini kontrol etmek amacıyla, resmi ve özel laboratuarlar ve gerektiğinde uluslararası yurt dışı laboratuarlar ile, koordinasyon halinde çalışılmaktadır. Bu laboratuarlarda, BİM’de satılan tüm gıda ürünlerinin fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik testleri yapılmaktadır. Satışa sunduğumuz dost gıda ürünlerimizde, patojen olan ve olmayan mikroorganizmalar, toksinler, ağır metaller, zirai ilaç kalıntıları, veteriner ilaç kalıntıları,antibiyotik kalıntıları, kullanımı sınırlı katkı ve koruyucular, GDO varlığı vb., satışa sunduğumuz gıda dışı ürünlerimizde ise azo boyar maddeler, fitalatlar, ağır metaller vb. gibi insan sağlığını tehdit edebilen yasal parametrelerin kontrolü düzenli olarak yapılmaktadır.
Bu kapsamda, yılda en az 8000 adet gıda ve gıda dışı ürün analizlerle taranmaktadır.
Aday tedarikçilerimizin üretim yerleri, BİM’e özel soru listesi ile denetlenmekte, uygun ve yeterli bulunması durumunda, söz konusu tedarikçiler BİM için ürün üretebilmektedirler.
Mevcut tedarikçilerimiz ise periyodik haberli / habersiz denetimlerden geçirilmektedirler. BİM olarak amacımız, özel BİM soru listesi ile periyodik denetimlerden geçen firmalarımızın gıda güvenliği ve altyapı konusundaki gelişimlerine katkıda bulunmaktadır.
1996 yılı Ağustos ayında Akyazı Köy-Tür fabrikasının satın alınması ile kurulan Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş. Türkiye ve komşu coğrafyaların en büyük süt işleme tesisi Pamukova tesislerine 1998 yılında 450 dönüm arazinin satın alınması ile taşındı. Akyazı fabrikasında UHT süt, yoğurt, beyaz ve kaşar peyniri üretimleri ile başlayan yolculuğumuz şu anda Türkiye’nin 5 farklı bölgesinde 5 üretim tesisinde üretilen, 23 farklı markada 339 nihai ürün çeşidiyle devam etmektedir.
1996 yılı Ağustos ayında Akyazı Köy-Tür fabrikasının satın alınması ile kurulan Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş. Türkiye ve komşu coğrafyaların en büyük süt işleme kapasitesine sahip Pamukova tesislerine 1998 yılında 450 dönüm arazinin satın alınması ile taşındı. Akyazı fabrikasında UHT süt, yoğurt, beyaz peynir ve kaşar peyniri üretimleri ile başlayan yolculuğumuz şu anda Türkiye’nin 5 farklı bölgesinde 5 üretim tesisinde üretilen, 23 farklı markada 339 nihai ürün çeşidiyle devam etmektedir.

Türkiye’nin sayılı sanayi kuruluşlarından biri olan firmamız ‘İstanbul Sanayi Odası’nın ‘2012 yılı Türkiye’deki En Yüksek Cirolu 500 Şirket’ listesinde Ülker şirketleri arasında 1. aynı zamanda Türkiye sıralamasında 43. olarak yer almaktadır.

İlk ve en büyük üretim tesisimiz Pamukova fabrikamızda 1500 ton/gün süt işleme kapasitesi ile iç piyasa ile birlikte Orta doğu ülkelerine, Avrupa’ya ve Amerika’ya ürün verilmektedir. 940 çalışanın bulunduğu üretim tesisimiz diğer üretim tesislerimiz ile birlikte yaklaşık 200 bin kişinin geçim kaynağı olarak ekonomideki yerini almaktadır.

İkinci üretim tesisimiz olan Karaman Fabrikamız 1000 ton/gün süt işleme kapasitesi ile 425 çalışanımıza istihdam sağlamakta ve süt, yoğurt, ve peynir çeşitleri üretimini gerçekleştirmektedir.

Lüleburgaz Fabrikamız 500 ton/gün süt işleme kapasitesi ile 145 çalışanımıza istihdam sağlamakta ve süt, yoğurt ve üretimi gerçekleştirmektedir.

Kahramanmaraş şehrinin ilk olma özelliğini taşıyan Kahramanmaraş Fabrikamız 500 ton/gün süt işleme kapasitesi ile 172 çalışanımıza istihdam sağlamakta ve süt, yoğurt ve üretimi gerçekleştirmektedir.

2013 yılında açılan Aydın Fabrikamız 500 ton/gün süt işleme kapasitesi ile 159 çalışanımıza istihdam sağlamakta peynir çeşitlerinin üretimi gerçekleştirmektedir.

Son Kullanılan Kelimeler