Azak-Karadeniz havzasında demiryolu yaklaşımının geliştirilmesi için 3,6 milyar ruble (37,1 milyon dolar) ek olarak tahsis edilecektir.

Azak- havzasında demiryolu yaklaşımının geliştirilmesi için 3,6 milyar ruble*(37,1 milyon dolar) ek olarak tahsis edilecektir. 2024-2026 bütçe taslağında ilgili değişiklikler yapılmıştır.

TASS Haber Ajansı, Azak-Karadeniz limanları yönünde demiryolu altyapısının geliştirilmesine yönelik finansmanın 2024 yılında 3,6 milyar ruble artması planlandığını bildirmiştir.

2024-2023 Federal bütçe taslağına ilişkin açıklayıcı notta, Ulaştırma Sisteminin Geliştirilmesi devlet programının yapısal unsurları arasında bütçe tahsislerinin yeniden dağıtılmasıyla bağlantılı olarak 466-FZ sayılı Kanun tarafından onaylanan hacimlere karşılaştırıldığında Azak- Limanlarına Demiryolu Yaklaşımlarının Geliştirilmesi federal projesi için mali destek parametrelerindeki değişiklik yapıldığı ve ulaşım merkezlerinin demiryolu altyapısının geliştirilmesi ve limanlara yaklaşımların geliştirilmesi için bütçe tahsislerindeki 3,601 milyar ruble artırıldığı konusunda açıklamalar yer almaktadır.

Aynı zamanda, Rus Demiryolları Başkan Yardımcısı Andrei Makarov, daha önce yapılan açıklamada, 2023 yılında Azak- limanları yönünde demiryolu altyapısının geliştirilmesine yönelik fon miktarının 20 milyar rubleden (206,1 milyon dolar) fazla olduğunu bildirmiştir.

 

* 29.09.2023 tarigli Rub/USD kuru esas alınmıştır.