Karadağ: Ekonomik Diplomasi, Ekonomik İyileşmeyi Sağlamanın En İyi Yoludur

 

Karadağ Dışişleri Bakanı Djordje Raduloviç’in Dış Yatırım Konseyi Başkanı Christoph Schoen ve Telenor Genel Müdürü Branko Mitroviç ile yaptığı görüşmede, ekonomik diplomasinin, ekonomik iyileşmeyi sağlamanın en iyi yolu olarak Bakanlığının önceliklerinden biri olduğu sonucuna varıldı.

Bakanlık tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, taraflar Karadağ’ın güvenilir yabancı yatırımlara ihtiyacı olduğu ve yolsuzluğa karşı sıfır tolerans politikasını sürdürmeye devam etmesi konusunda anlaştılar.

Toplantıda, ülkenin ekonomik kalkınması için yabancı yatırımların büyük önem taşıdığı ve Karadağ’ın özellikle turizm, enerji ve bilişim sektörlerinde cazip bir yatırım destinasyonu olduğu vurgulandı.

Basın açıklamasında, “Ülkenin kuzey kesiminin büyük bir yatırım potansiyeline sahip olduğu sonucuna varıldı, bu nedenle Karadağ’ın bir yatırım destinasyonu olarak tanıtımına odaklanan çabaların hızlandırılması gereklidir.” ifade edildi.

Sn. Schoen, yatırımcıların yatırım yapmak için istikrarlı ve güvenli ülkeler aradıklarını söyleyerek Karadağ’ın organize suç ve yolsuzlukla mücadele taahhüdünü memnuniyetle karşıladı.

Sn. Mitroviç, Karadağ’ın halihazırda Karadağ’da bulunan yabancı yatırımcıların ihtiyaç ve zorluklarına özen ve anlayış göstermesinin, çekici bir yatırım destinasyonunun itibarını kazanmanın bir yolu olarak, tüm yabancı şirketlerin Karadağ’da aktif yatırım destekleyicileri olarak bulunmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Basın açıklamasında, Yabancı Yatırımcılar Konseyi  temsilcileri, Karadağ’ın potansiyellerini yabancı yatırımcılar arasında güçlü bir şekilde tanıtmaya devam etmeye hazır olduklarını da ifade ettiler.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MINA

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği